Dilluns hi haurà una prova de les sirenes de risc químic a Granollers

L'alarma sonarà entre les 10.20 i les 10.30 hores

29 de Octubre 2013

Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) provarà dilluns, 4 de novembre, a partir de les 10 del matí, les 84 sirenes de la xarxa d’alarmes d’avís de risc químic del Pla d’Emergència Exterior del Sector Químic de Catalunya . Durant l’exercici sonaran les sirenes d’avís de risc químic repartides per 37 municipis de Catalunya, amb l'objectiu que la població es familiaritzi amb el so de la sirena i sàpiga que en un cas real cal tancar-se a l’edifici més proper.

Les sirenes de Granollers, situades al Polígon Congost , Parc Lledoner i aparcament MMPP ADIF, sonaran dilluns entre les 10.20 i les 10.30 hores. Les tres sirenes pertanyen al Sector Químic del Vallès Oriental-Vallès Occidental.

L’alarma -pensada per ser sentida a l'exterior dels edificis- consta de tres senyals d’un minut de durada separats per silencis de cinc segons. Al final, se sentirà un senyal continu de 30 segons de durada. La mesura de protecció més segura en cas d’accident químic és confinar-se a l’edifici més proper i tancar-s'hi fins que acabi l’avís. En cas d'emergència real, és important que no es vagin a buscar els nens a l’escola ni els avis al casal o residència: els responsables d’aquests centres estan formats per actuar en cas de necessitat. Altres mesures de protecció són no utilitzar el telèfon mòbil si no és imprescindible i no quedar-se a l’interior del vehicle.

Més info: www.gencat.cat/interior/riscquimic