L’Arrel-Fòrum de les Adolescències s’implica en el projecte de renaturalització del riu Congost

Aquest consell local de participació, format per joves de 12 a 16 anys, ha fet balanç del curs en una audiència pública i l’ha puntuat amb una nota mitjana de 8

15 de Maig 2024
+
Els joves de l’Arrel-Fòrum de les Adolescències han fet balanç de la feina feta aquest curs en l’audiència pública

Els joves de l’Arrel-Fòrum de les Adolescències han fet balanç de la feina feta aquest curs en l’audiència pública celebrada aquest dimecres al migdia a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Granollers, amb la participació de l’alcaldessa, Alba Barnusell; la regidora d’Educació, Isabel Llorente; i el regidor de Joventut i Participació, Martí Pujadas.

Aquest consell local de participació està format per una trentena de joves de 12 a 16 anys en representació dels centres educatius de secundària i educació especial de la ciutat, les entitats de lleure i els centres oberts. I és que l’Arrel fomenta la promoció de la ciutadania i el lideratge social a partir de l’aprenentatge de la participació, relacionat amb la identitat individual i col·lectiva.

Així, l’audiència ha servit perquè els joves expliquin les iniciatives dutes a terme al llarg del curs escolar, amb la celebració de plenaris mensuals. L’Arrel, d’acord amb l’encàrrec rebut a inici de curs de l’alcaldessa, s’ha implicat en el projecte de renaturalització del riu Congost, juntament amb el Consell dels Infants. D’aquesta manera, han participat en el projecte de creació d’una ciutat més verda, han treballat activament en la definició i creació de nova senyalització entorn del riu i en relació amb el projecte Granollers Connecta Natura.

L’alcaldessa ha felicitat els membres de l’Arrel per la seva implicació i participació i ha destacat que «tres persones del consell formen part del CNIAC, el Consell nacional d’infants i adolescents de Catalunya, i és un orgull poder-hi participar i que hi aportin la visió dels joves en nom de la ciutat». I és que els membres de l’Arrel també han participat en el Congrés Anual del CNIAC (Consell nacional d’infants i adolescents de Catalunya) que s’ha centrat en les violències a la infància i l’adolescència.

A més, l’Arrel ha fet una sortida de dos dies per treballar temes com el compromís, la representativitat i la democràcia, han proposat i organitzat dues activitats obertes: una consulta al Gra T’escola i un Triatló Esportiu, i han participat en la lectura del manifest del 8M.

La trobada dels membres de l’Arrel – Fòrum de les Adolescències amb l’alcaldessa ha servit també perquè els joves puguin fer arribar les seves demandes, propostes i preguntes al govern municipal, com la demanda que els joves de 12 a 16 anys puguin votar en els pròxims Pressupostos Participatius o que la participació en l’Arrel es pugui allargar fins als 17 anys. A més, els membres de l’Arrel s’han mostrat molt satisfets de l’experiència que han puntuat amb una nota mitjana de 8.