Sport!Op! - Opportunities for inclusion of vulnerable youth through sport

Granollers lidera el projecte europeu «Sport!Op!» (Opportunities for inclusion of vulnerable youth through sport) en el marc del programa Erasmus+Sport

+
Imatge de la primera trobada del projecte feta a Grigny (França) el febrer de 2020

El nou projecte «Sport!Op!» (Opportunities for inclusion of vulnerable youth through sport), en el marc del programa Erasmus+Sport, té com a principal objectiu la inclusió de joves vulnerables a través de la pràctica de l’esport. Hi participen 7 socis europeus i Granollers lidera el projecte.

A més de Granollers, participen en aquest projecte:

- Universitat de Barcelona

- Ajuntament de Grigny (França)

- Het Gemeenschapsonderwijs, centre educatiu de la ciutat de Ieper (Bèlgica)

- Lugi Handball, equip d’handbol del municipi de Lund (Suècia)

- HASK Mladost, entitat esportiva de la Universitat de Zagred (Croàcia)

- Sarajevo Marathon, entitat esportiva de Sarajevo (Bòsnia & Herzegovina)

«Sport!Op!» durarà fins al desembre del 2022 quan es farà a Granollers la conferència final del projecte. La iniciativa neix amb el repte de desenvolupar estratègies locals basades en la comunitat tot fent servir l’esport com a vehicle d’inclusió social. D’aquesta manera, el projecte se centrarà en infants i joves, especialment noies, socialment vulnerables, d’entre 8 i 20 anys. La franja d'edat variarà en funció de cada territori.

Així, s’analitzaran les necessitats i els beneficis de les activitats esportives com a estratègies d’acció socioeducativa i, a partir d’aquí, els socis del projecte desenvoluparan i posaran en pràctica activitats esportives amb infants i joves. Les diverses experiències serviran per definir una proposta socioeducativa específica que es pugui aplicar en altres municipis i contextos.