El Teatre Auditori de Granollers acollirà, entre el 30 de maig i el 8 de juny, una nova edició de Cantània, un projecte musical que enguany reunirà prop de 4.000 alumnes de 108 escoles de 35 municipis de dins i de fora de la comarca.
Amb l’edició 2025, Cantània fa una aposta clara per la inclusió, amb tres noves mesures d’accessibilitat: bosses hàptiques amb materials sensorials per a infants amb necessitats de regulació sensorial, una guia d’anticipació elaborada en col·laboració amb l’entitat Aprenem Autisme per a reduir incerteses, i la possibilitat de resoldre dubtes del personal docent sobre accessibilitat abans dels concerts. A més, s’està estudiant la creació d’espais relaxats i visites tàctils per a futures edicions.
El projecte, que va néixer l’any 1991 a L’Auditori de Barcelona i que des del 2001 s’organitza a la comarca de mans del Teatre Auditori de Granollers i l’Associació Cultural de Granollers. El projecte s’adreça a l’alumnat de cicle superior d’educació primària i als especialistes de música de les escoles de primària. Els objectius són clars, per una part, contribuir en la formació permanent dels especialistes de música -a Granollers hi assisteixen especialistes de música de tot el Vallès Oriental, però també de Mataró, Olot, Figueres, Sant Feliu de Guíxols i Manresa, entre d’altres poblacions de fora de l’àrea de Barcelona- i, per l’altra, millorar l’educació musical dels alumnes que hi participen, mitjançant una vivència en directe i compartida amb nois i nois d’altres escoles de la comarca.
Les funcions tindran lloc al Teatre Auditori de Granollers, amb un total de 16 concerts repartits entre el 30 de maig i el 8 de juny, on els joves participants podran demostrar tot el que han après i compartir la seva passió per la música.
Cantània 2025: ‘Real’
Aquesta edició de Cantània porta per títol ‘Real’, una història que explora els límits entre la realitat i la ficció. Els protagonistes, Vera i Ernest, són personatges d’un videojoc que descobreixen les complexitats del món real, on han d’aprendre que tothom és alhora persona i personatge, real i representació.
La composició musical d’aquesta edició és de Xavier Pastrana, amb dramatúrgia de Llucia Ramis. La direcció musical és a càrrec d’Elisenda Carrasco, Oriol Castanyer i Eva Martínez, mentre que la direcció escènica és de Cristina Martí i Adrià Aubert. Josep Prats assumeix la coordinació musical.