Enterrament de la sardina i dol i comiat del Rei Carnestoltes

 

L’enterrament de la sardina té lloc el Dimecres de Cendra. Aquesta celebració posa punt i final a la disbauxa i a la rauxa del Carnaval i marca l’inici de la Quaresma -un període de quaranta dies d'austeritat previs a les celebracions de Setmana Santa. Aquest dia el Rei Carnestoltes mor empatxat de tanta gresca i excessos i la Vella Quaresma pren el relleu. 

Així, el dimecres 26 de febrer a partir de les 11 h, al Palau de Can Solda, hi haurà la vetlla del Rei Carnestoltes. A les 17.30 h, en el mateix espai, es farà l'activitat "Vesteix-te de dol al palau" amb taller de pentinats i complements per al dol (amb la col·laboració de Margaret Escola Estudi de Perruqueria i Mimetic Studio). 

A les 18 h, a la plaça de la Porxada, es farà la preparació de l'últim àpat de Carnaval i a les 18.30 h es farà la cercavila de dol des del Palau de Can Solda a la Porxada pel comiat de SM Carnestoltes.  La jornada de dol es tancarà a les 19 h amb els versots i la cremació del Rei Carnestoltes a la pira funerària a la Porxada. I a la mateixa plaça es farà, a les 19.30 h, l'últim àpat de Carnaval amb sardina, pa i trago (preu: 2 eiuros. Org: AV Granollers Ventre). Aleshores, s’inaugurarà el regnat de la Vella Quaresma