L'Ajuntament homenatja Lluís Companys amb motiu del 74è aniversari de la seva mort

L'acte d'homenatge tindrà lloc, per segon any consecutiu, als Jardins Lluís Companys.

04 de Setembre 2014
+
Escultura en honor a Lluís Companys

El proper dimecres 15 d'octubre, a les 19.30 h, se celebrarà a Granollers l'acte d'homenatge a Lluís Companys amb motiu del 74è aniversari del seu afusellament i dins dels actes del Tricentenari a Granollers. Per segon any consecutiu, Granollers commemora aquest dia als jardins del costat del Pavelló Municipal d'Esports, que porten el nom del que va ser president de la Generalitat a l'exili.

L'acte s'iniciarà amb la lectura d'un manifest en què es recordarà la trajectòria política i social de Companys, les circumstàncies que van envoltar la seva mort i com Granollers ha recordat la seva figura. Posteriorment, l'històriador Francesc Vilanova, professor d'història de la UAB i director de l'Arxiu Carles Pi i Sunyer farà un discurs sobre Companys. 

Totes les persones que ho desitgin podran dipositar després un clavell a peu de l'escultura de Companys, que des de 2002 es va instal·lar al costat del Pavelló Municipal, a peu del carrer que també porta el seu nom. Va ser el 1984 quan la nostra ciutat va acordar dedicar-li un dels carrers més importants, que va inaugurar Josep Tarradellas, aleshores president de la Generalitat de Catalunya. L'acte d'homenatge estarà amenitzat amb músics de la Societat Coral Amics de la Unió i es tancarà, fins l'any vinent, amb el cant d'Els Segadors. 

Continuen els actes divulgatius del Tricentenari

Seguint amb el cicle de conferències d'aquest mes d'octubre, el 9 d'octubre, a les 20 h, la Sala d'actes del Museu de Granollers acollirà la conferència 'Una societat assetjada, Barcelona 1713-1714', a càrrec del doctor i historiador Albert Garcia Espuche. Les Biblioteques, per la seva part, se sumaran al programa d'actes amb dues sessions de L'hora del conte sota el títol: 'Avi, què va passar el 1714?' a càrrec del rondallaire Albert Estengre. Dimecres 8 d'octubre, la sessió tindrà lloc a la Biblioteca Roca Umbert i dimecres 15 d'octubre, a la Biblioteca Can Pedrals, totes dues a les 17.30 h.

El  Museu de Granollers ha programat per al proper diumenge 26 d'octubre una sortida comentada al castell i la fortalesa de Cardona. La visita té un cost de 5 euros per persona. Les places són limitades, el transport és a càrrec de cadascú i cal fer reserva prèvia al Museu de Granollers 93 842 68 40. 

 

Recull d'imatges històriques vinculades a l'11 de Setembre a Granollers / Arxiu Municipal de Granollers