Esteve Plantada, pregoner de Sant Jordi 2016

El poeta, periodista i editor de Granollers ha conduït en diverses ocasions la trobada d'autors locals de Sant Jordi. El 2016 pren el rol de pregoner

Fotografia del pregoner

Ha publicat sis llibres de poemes i ha estat reconegut amb diversos premis, entre els quals destaca el Premi Amadeu Oller per a poetes inèdits de l'any 1997. El seu primer llibre, publicat el mateix any, fou A l'ombra dels violins (La Magrana), just quan tenia només 17 anys, i el darrer, Fosca límit (AdiA edicions, 2015), que ha estat distingit com a millor poemari de l'any 2015 pels lectors de la revista especialitzada Llegir en cas d'incendi.

Els seus poemes han estat inclosos en antologies com ara Ningú no ens representa. Poetes emprenyats (Setzevents, 2011) i ha estat traduït al francès (a l’antologia Poésie catalane: le voix ne dorment jamais, Quebec, 2010) i a l’anglès (a The Barcelona Review). També té formació i experiència en el món del guió cinematogràfic, on ha estat alumne de Robert McKee.

Exerceix la crítica literària des de l’any 2002 (al Suplement de Cultura del diari El Punt Avui) i actualment és cap de cultura de Nació Digital, el diari digital més llegit en català, a banda de fer cròniques culturals i crítiques de cinema i llibres a diferents revistes especialitzades. És un dels editors d’Edicions Terrícola, editorial especialitzada en poesia, i el teclista d'Els Nens Eutròfics, grup de pop irònic.