Ajuntament de Granollers
Centres Cívics Granollers

LASANYA AMB BASE DE PATATA I CARN PICADA

dimarts, 2 d’abril del 2024


 Ingredients:

 AOVE

 Sal

1 ceba 

2 tomàquets ratllats

1 kg de patates

250 g carn picada de vedella 

250 g carn picada de porc

formatge ratllat (mozzarella)

2 fulles llaurer

Elaboració del plat:

En primer lloc, agafeu una paella i sofregiu la ceba amb l'oli d'oliva. Un cop dauradeta afegiu la carn picada, tant de vedella com de porc, la salpebreu i poseu el llaurer.

Barregeu la ceba amb la carn i afegiu el tomàquet. Ho sofregiu uns minuts.

Seguidament, peleu les patates i les poseu a coure.

Un cop cuites les aixafeu i les poseu com a base en una plata de forn. Afegiu la carn picada a sobre i cobriu un altre vegada amb més patata. Acabeu amb formatge ratllat i ho enforneu.

Bon profit

Presentada per: Assumpció Volart





















  











 



   

LLUÇ AL VAPOR I PASTANAGUES GLACEJADES


 

Ingredients:


4 Talls de lluç grossets

8 Pastanagues petites

1 C. de mantega

Oli d'oliva Ove

Sal

Llimona

Pebre negre

1/2 Gotet de vi blanc

Julivert


Elaboració del plat


Comenceu per netejar i rentar les pastanagues, llavors en una paella i poseu una mica d'lo i si voleu una mica de mantega, coeu-hi les pastanagues suaument que quedin al dente, hi reserveu.

Poseu el peix net en un plat, el saleu i li poseu un raig d'oli i una mica de pebre, unes gotes de llimona, un rajet de vi fulles de julivert.

Seguidament, ho poseu al microones amb la tapa corresponent. Gradueu a temperatura mitja uns 5/6 minuts depenen de cada micro, a mitg coure amb una cullera poseu per sobre el propi suc. El peix a de quedar cuit però vigileu no us passeu.

Un cop cuit, hi poseu les pastanagues al costat regan-les tambe amb suc del peix.


BON PROFIT.


Comentari de la cuinera:

D'aquesta manera i faig sobretot el peix com la tonyina, salmo, verat etc, perque aixi queda mes suau i no fa tanta olor com fet a la planxa per exemple.


Presentada per Roser Blasco





GASTRO MONIATO

 Ingredients:

1 moniato mitjà

50 g anacards fregits

burrata o stracciatella

mel d'auró

oli d'oliva

sal maldon

ratlladura de llima

Elaboració del plat:

Unteu el moniato amb l'oli d'oliva. Cuineu a 230º amb el forn pre-escalfat, uns 40 minuts depenent de la mida del moniato.

Quan sigui tou, l'obriu per la meitat sense arribar al fons i amb una cullera feu un forat per poder-hi introduir la burrata.

Per acabar el plat afegiu per ordre la sal maldon, la burrata, la mel d'auró, els anacards, l'oli d'oliva, una mica més de sal maldon i la ratlladura de llima.

Serviu tebi.

La mateixa recepta del moniato es pot fer en lloc de la burrata amb gelat de mascarpone, o formatge de cabra.

Elaborada per: Anabel Burguillos

LLOM DE LLUÇ AL FONOLL

 Ingredients:

(Per 4 persones)

4 lloms de lluç

Puré de fonoll:

100 g de pastanagues tallades a rodanxes

2 bulbs de fonoll tallats a trossos

25 g de mantega

Elaboració del plat:

Bulliu els tubercles, escorreu-los i reserveu el brou de la cocció.

Tritureu la pastanaga i el fonoll, juntament amb la mantega i afegiu el brou fins a obtenir la consistència desitjada (salsa cremosa).

Marqueu el peix a la planxa.

Presenteu el plat posant un parell de cullerades de crema el peix per sobre i un rajolí d'oli aromatitzat (alfàbrega o romaní)

Bon profit! 

Recepta presentada per: Anna Jordan