Notícies


Amb la intenció de generar espais de reflexió en un món hipersaturat de missatges, neix la primera edició d’Opera aperta. Festival d’art i paraula de Granollers. Cada any, a finals de març, partirem d’una obra de la col·lecció d’art del Museu de Granollers per obrir diàleg a l’entorn d’un dels grans interrogants associats a la condició humana. Perquè no entenem l’art allunyat de la vida, ni el patrimoni dissociat de la ciutat, i perquè creiem que, avui més que mai, es fa necessari i urgent obrir espais de treva i de reflexió conjunta.

Opera aperta us proposa quatre dies d’accions artístiques i diàleg amb especialistes del pensament contemporani i artistes que ens interpel·len amb les seves propostes. Quatre dies d’art i paraula oberts, participatius, amb ganes d’arribar a tothom i convertir Granollers en una àgora de debat.

Bacus, els sentits, la vida

En què consisteix viure? Com entenem aquesta voluntat de durar que en diem vida? Raó o emoció? Seny o rauxa? Què en diuen la filosofia, la ciència i l’art? En la seva primera edició, Opera aperta pren el cap de Bacus, una peça romana del segle II trobada en unes excavacions a la ciutat, per convidar-nos a parlar i reflexionar sobre la vida. Especialistes en diferents àmbits teòrics i artístics ens ajudaran a intercanviar i refutar judicis i prejudicis sobre aquesta gran aventura compartida que en diem vida. Us hi esperem amb ganes de diàleg.

En cas de pluja, totes es faran el Museu i es comunicarà per xarxes socials puntualment.

 

Agenda

No hi ha actes o esdeveniments previstos.