Els centres cívics conviden a viure la primavera amb un programa d'activitats artístiques i gastronòmiques

Entre març i juny, es proposa una descoberta de l'hort de La Magrana, contes per a adults, taller amb llana del Pirineu, "sketching", tast de cerveses i elaboració de ratafia

13 de Març 2017
+
La Xarxa de Centres Cívics proposa un seguit d'activitats fins al mes de juny, emmarcades sota el títol Viu la primavera als Centres Cívics! Són 5 propostes adreçades, sobretot, al públic jove i adult, amb activitats relacionades amb l''horticultura, la gastronomia o la il·lustració, amb tallers, narració de contes i tast de vi i cerveses, entre altres. Cada proposta es farà a un centre cívic diferent i la majoria són gratuïtes, si bé cal inscripció prèvia. 
 
El cicle d'activitats primaverals s'estrenarà el divendres 24 de març (16.30 h) amb la titulada Els del Nord et portem a l'hort!;  consistirà en una visita a l'hort-museu de La Magrana, situat al costat del Centre Cívic Nord. Els participants sembraran mongetes, arrencaran cebes, tastaran herbes aromàtiques, construiran un espantaocells i s'enduran un enciam a casa (aquesta activitat és sense inscripció prèvia). 
 
El divendres 28 d'abril (de 19 h a 20.30 h , Centre Cívic Palou) hi haurà sessió de Contes d'embriaguesa i altres històries del vi, amb Anna Casals, de l'entitat cultural Tramoia. S'explicaran les històries més insòlites i divertides sobre el vi, i s'acompanyarà la narració de maridatge amb vins de Vinyes dels Aspres (DO Empordà). 
 
El dijous 11 de maig, arriba la Caravana Xisqueta a la pl. de Joan Oliver, davant del Centre Cívic Can Bassa, la rulot que dóna a conèixer la llana de les ovelles del Pirineu. Els participants faran una taller de feltre en moll i crearan les seves pròpies peces per endur-se'n a casa. L'activitat s'adreça a totes les edats, a partir de 6 anys, i és a càrrec de l'Associació Obrador Xisqueta. Es faran dos grups: de 16.30 a 18 h i de 18.30 a 20 h. 
 
Una altra de les propostes de centres cívics per a aquesta primavera és Spring sketching, la pràctica de dibuix i pintura in situ de manera ràpida, a partir de l'observació de la realitat. Els participants hauran de portar el bloc de casa i el material per il·lustrar i pintar, i la tallerista, Anna Obón, escollirà diferents espais a l'aire lliure per practicar aquesta tècnica. L'activitat es farà el 16 de maig al CC Palou, el 6 de juny al CC Can Gili i el 20 de juny al CC Jaume Oller, sempre de 19 a 21 h. 
 
El dimecres 7 de juny (de 19 a 21 h, Centre Cívic Jaume Oller), es farà un tast de cerveses artesanes amb maridatge. Els participants en tastaran 4 estils diferents, produïdes per artesans de la zona. L'activitat compta amb la col·laboració de l'establiment Cervesa sobre Tot i té una inscripció de 13,20 €. 
 
Tancarà el cicle un taller d'elaboració de ratafia que es farà el divendres 16 de juny (de 17.30 a 20.30 h, Centre Cívic Palou) a càrrec de Sandra Saura, experta en l'elaboració d'aquest licor que s'obté per maceració en aiguardent de diferents ingredients de la zona. Els participants aprendran a identificar plantes de l'entorn, on recol·lectar-les i els secrets per personalitzar la nostra ratafia. 
 
La inscripció per participar al programa Viu la primavera poden fer-se en línia: www.granollers.cat/centrescivics_inscripcions o presencialment a qualsevol centre cívic.