Els centres cívics promouen un quart cicle formatiu per a entitats

Les associacions podran participar en les sessions adreçades a aportar eines per millorar-ne la gestió

04 de Octubre 2016
+

Per quart any consecutiu, la Xarxa de Centres Cívics de Granollers organitza un cicle formatiu adreçat a les entitats i associacions amb l'objectiu que els seus membres tinguin eines per millorar aspectes com la fundació, les obligacions fiscals o la gestió de projectes i activitats. Les sessions es faran en diferents equipaments de la xarxa i seran gratuïtes, però caldrà inscriure's abans a www.granollers.cat/centrescivics_inscripcions o presencialment a qualsevol dels centres cívics en horari d'obertura dels mateixos.

La primera sessió serà en clau de xerrada i s'oferirà a totes aquelles persones interessades en constituir una associació: quina reflexió prèvia cal fer, temes com l'acta fundacional, els estatuts, la normativa i les obligacions fiscals, així com els tràmits bàsics que cal fer. Es farà el dimecres 9 de novembre, de 18.30 h a 20.30 h, al Centre Cívic Nord. 

La segona sessió se centrarà en les obligacions fiscals que tenen les entitats o associacions no lucratives: s'explicarà l'impost sobre activitats econòmiques (IAE), l'impost sobre el valor afegit (IVA), l'impost sobre la renda de persones físiques (IRPF), la declaració d'operacions amb tercers (model 347) i l'impost sobre societats (IS). Aquesta formació tindrà lloc el dimecres 8 de febrer a les 18.30 h, al Centre Cívic Can Gili, i la inscripció es podrà realitzar a partir del 16 de gener de 2017.

El cicle conclourà amb una sessió formativa sobre gestió de projectes i activitats per a associacions: es treballarà sobre com definir els nostres projectes, els objectius i les activitats i com fer-ne seguiment i avaluació. Tindrà lloc el dimecres 29 de març de 2017, de 18.30 a 20.30 h, al Centre Cívic Can Bassa, i la inscripció també es podrà fer a partir del 16 de gener.

Totes aquestes sessions formatives seran gratuïtes per a entitats que estiguin inscrites en el registre municipal de Granollers, i aniran a càrrec de Suport Associatiu.

L'any passat moltes persones pertanyents a entitats ciutadanes molt diverses (esportives, culturals, veïnals, etc.) van participar en la tercera edició del cicle formatiu per a entitats de la XCC.