Xerrada del professor Joan Subirats sobre "Entendre el món avui"

L'activitat s'emmarca en un cicle impulsat per Centre Cívics a l'entorn de la crisi i el canvi d'època

08 de Març 2013
+

El professor de Ciència Política i investigador de l'Institut de Govern i Polítiques Públiques a la UAB (IGOP) Joan Subirats, farà una xerrada el dijous 14 de març, a les 19.30 h al Centre Cívic Jaume Oller, sota el títol "Entendre el món avui?"
L'objectiu és aportar claus per entendre el moment actual des d'una triple perspectiva econòmica, política i social, pensant en termes de canvi d'època, més que en una crisi passatgera.  La xerrada servirà també per donar pistes d'iniciatives i debats que apunten a formes diferents d'organització social. L'activitat és gratuïta.

La xerrada de Subirats s'emmarca en una proposta més àmplia, que porta per títol "Entendre el món avui", impulsada per la Xarxa de Centres Cívics per afavorir la reflexió i conscienciació ciutadana, i que tindrà diferents formats (cursos, passis documentals, debats,...).

En aquesta línia, els dies 10 i 17 d'abril el Centre Cívic Can Gili acollirà el curs “Bones pràctiques per a un món millor”, a càrrec de Josep Julià membre de la Universitat Internacional de la Pau, en què es donaran a conèixer accions encaminades a reduir la dependència de les grans organitzacions mundials i dels mercats, a partir del consum responsable, la sostenibilitat, les  banques i cooperatives ètiques, les noves eines de comunicació (com ara les xarxes socials) o la formació gratuïta (cursos MOOC,...). Les dues sessions seran de 7 a 9 del vespre i cal fer la inscripció prèvia,  a través de la web: www.enginydigital.cat/granollers/inscripcions o de forma presencial a qualsevol dels equipaments de la xarxa.
 D'altra banda, els prop de 150 cursos oferts des de la Xarxa de Centres Cívics per al segon quadrimestre de l'any (de febrer a juny) han tingut un miler d'inscripcions de ciutadans i ciutadanes interessats a participar en alguna de les propostes de salut, creativitat, cuina, tecnologia i activitats comunitàries d'aquests  equipaments socioculturals.