Temps de mosquits: que no t'empipin!

05 d'Agost 2016
+

El bon temps és per excel·lència temps de mosquits. Estan en plena activitat l'època en que nosaltres també estem més al carrer, obrim les finestres i duem roba més lleugera. Sempre són molestos però, en alguna ocasió, poden arribar a representar en veritable problema.

Des de fa uns anys a Granollers s'ha afegit al què anomenem mosquit comú el mosquit tigre (Aedes albopictus). Aquest necessita per desenvolupar-se l'aigua que pot contenir qualsevol petit recipient que sovint es troben dins els mateixos domilicis, a balcons, patis i terrasses, i jardins. Una part molt important de control, doncs, està a les nostres mans. Tothom hem d'evitar que puguin criar en l'entorn del que som responsables. Suprimir els punts d'aigua -una mesura molt senzilla- repercuteix en el nostre benestar i en l'entorn. Aquí i aquí trobareu consells que us poden ajudar.

 Recordeu:

 - Cal buidar recipients, pots, plats, cendres, joguines, etc. que poden contenir aigua. S'han de revisar periòdicament per comprovar que no s'hagin tornat a omplir (per exemple, per una pluja d'estiu).

 - Cal revisar que els desguassos de patis i jardins no acumulin aigua.

 - Reviseu també els punts d'aigua que hi pot haver a l'interior de la casa (per exemple, plantes en cultiu hidropònic, rams de flors oblidats, etc.)

 - Si es recull aigua de pluja per regar el recipient ha d'estar perfectament tapat amb tela mosquitera. Si no es pot realitzar aquesta mesura, no es pot acumular aigua.

 - Aviseu els vostres veïns i veïnes si veieu que tenen aigua estancada.

 - Si sou propensos a les picades de mosquit o us fan una reacció forta, protegiu-vos amb repel·lent i sempre que pugueu utilitzeu màniga llarga i pantalons llargs. Podeu muntar mosquiteres a les finestres i utilitzar una cortina mosquitera sobre el llit.