Vacuum_Continu, una reflexió sobre el procés creatiu, a l'Espai d'Arts de Roca Umbert

És obra dels granollerins Albert Forns i Àlex Santafé, i s'inaugura el 23 de setembre

14 de Setembre 2010
+

La reflexió sobre el procés de creació en què queda immers l'artista per fer una obra i el drama creatiu que pateix és el tema de l'exposició que estrena la temporada de l'Espai d'Arts de Roca Umbert. Vacuum_Continu, aquest és el seu títol, vol ser reflex dels sentiments que envolten un projecte creatiu amb data de presentació pública: inconformisme, dubte, insatisfacció, por, autoexigència, il·lusió... Els granollerins Albert Forns, escriptor, i Àlex Santafé, pintor, són els autors d'aquesta proposta, que es presentarà dijous 23 de setembre a les 8 del vespre i que ha comissariat el fotògraf Xavi Mañosa. Dues hores abans, a les 6 de la tarda, hi haurà unes portes obertes prèvies a la inauguració.

 Durant la mostra es faran algunes activitats paral·leles. El cinefòrum que condueix el periodista i crític de cinema Francesc Circuns projectarà El silenci abans de Bach (2007), de Pere Portabella (dijous 30 de setembre, 19.30 h, sala d'actes de la Biblioteca Roca Umbert). I el taller de pràctica filosòfica debatrà a l'entorn de La plenitud del no-res, amb la dinamització dels filòsofs Mariano Fernández, Joan Carles Gómez i Joan Méndez (divendres 1 d'octubre, 19 h, sala d'actes de la biblioteca).

 D'altra banda, els autors de l'exposició participaran, dijous 21 d'octubre, a les 7 de la tarda, a l'Espai d'Arts, en una conversa oberta al públic sobre El buit creatiu durant el procés artístic, presentada per Xavi Mañosa i amb la participació de l'artista Vicenç Viaplana, el galerista Manel Valls, l'editor Miquel Adam, els poetes Santi Montagud i Esteve Plantada, i membres dels col·lectius artístics El Colador i MIAU (Mostra Internacional d'Art Urbà de Caldes de Montbui).

 Es faran visites comentades amb els artistes cada divendres, a les 7 de la tarda, i també de concertades per a centres de secundària i batxillerat a les 12 h (més informació, tel. 93 860 47 95 - espaidarts@rocaumbert.cat). La mostra podrà visitar-se fins al 23 d'octubre.