Uns 350 alumnes d'ESO participen a la "Marxa Mundial per la Pau i la No Violència" a Granollers

Autor: Pere Cornellas

13 de Novembre 2009
+

El passat dijous 12 de novembre al parc de Ponent, alumnes de centres de secundària de Granollers i les Franqueses del Vallès van iniciar un recorregut local a favor de la pau. Un recorregut que va continuar pel passeig Fluvial i va tenir una primera parada, a les 11.30 h, al bosc de la Pau. Allà, cada estudiant va penjar una targeta amb una breu reflexió sobre la pau, que ja portava escrita. Cada un d'aquests nois i noies va portar també una cinta (cada centre, d'un color diferent) que va lligar, amb la seva targeta, a uns cordills col·locats entre els arbres d'aquest bosc.
El recorregut va acabar al parc Firal, on hi va haver parlaments, amb la intervenció de Carles Martín, membre de l'Associació Món sense Guerres i portaveu de la Marxa Mundial per la Pau i la No Violència a Catalunya, juntament amb representants municipals i de cada un dels centres educatius que hi van participar, en total, amb uns 350 alumnes.

Una desena de centres educatius de secundària van participar així a la Marxa Mundial per la Pau i la No Violència. L'activitat l'han organitzada aquests centres i l'Ajuntament de Granollers a petició d'alguns mestres de l'IES Antoni Cumella.
L'objectiu és implicar els centres d'educació secundària en la celebració d'aquesta Marxa que arribarà a Barcelona divendres. Per fer-ho possible, el professorat ha donat a conèixer aquesta Marxa Mundial als seus alumnes, amb els quals ha treballat diversos aspectes relacionats amb la pau i la no violència, tot compartint reflexions que contribueixin a promoure aquests valors.