Un Sant Jordi ple d'activitats a la ciutat

"Per l'abril lletres mil" aplega les activitats amb motiu de la la diada, un any en què el carrer Anselm Clavé se suma a la Porxada com a escenari de les parades de llibres i roses, els dies 22 i 23 d'abril

13 d'Abril 2010
+

La setmana que ve se celebra Sant Jordi i com ja és habitual, les activitats amb motiu de la festa  s'apleguen sota el programa de Per l'abril lletres mil. Signatura de llibres, trobades amb autors, sardanes, lectura de poemes, concerts, narració de contes i tallers són algunes de les propostes, la majoria de les quals es faran els dies 22, 23 i 24 d'abril. 

Dijous 22

La fira del llibre començarà el dia 22 a les 7 de la tarda, a la Porxada i aquest any, com a novetat, al c. d'Anselm Clavé. A la mateixa hora, els escriptors i escriptores locals es donaran cita a la tradicional trobada a la Porxada, que organitza conjuntament el Gremi de Llibreters i l'Ajuntament i que dinamitzarà la també escriptora Marina Martori. Antoni Argent, Carme Ballús, Josep M. Boixareu, Lambert Botey, Josep Capdevila, Alba Colomé, Paco Cruz,  Sara Fontacaba, Beatriz Galan, Jordi Masó, Assumpta Montellà, Rosa Serra i Rut Vilà són alguns dels autors que han publicat el darrer any i que participaran en aquesta trobada amb els lectors i lectores i signatura de llibres. A dos quarts de vuit del vespre, també a la Porxada,  es llegirà el pregó, a càrrec de l'autora granollerina Eulàlia Canal i que posarà a escena la Companyia Trentatres, formada per Àlex Romero, Marina Martori, Josep Villagrasa i Albert Gual.

El mateix dia, a les 8 del vespre,  el jardí de l'edifici històric de l'hospital acollirà una lectura de poemes a càrrec de professionals de la institució sanitària.


Divendres 23 d'abril

El dia de Sant Jordi, a partir de les 5 de la tarda, es farà la desena edició de la Marató de Contes, al carrer, davant del Museu, amb la dinamització de l'actriu Txu Morillas. L'activitat està oberta a tohom que vulgui explicar-hi un conte, només cal apuntar-se a través de les biblioteques o al tel. 93 842 68 20.

A la mateixa hora, començarà, a la placeta de Sant Francesc, la XII Lectura popular de poemes d'arreu del món organitzada pel Grup No Fer Res de l'Ateneu de Granollers, oberta a la participació de tot aquell que tingui un poema per compartir.

L'equipament juvenil del Gra acollirà diverses propostes el dia de Sant Jordi. A partir de les 5 de la tarda, l'entitat jove El Colador recollirà textos i dibuixos sobre la llegenda, actuarà el grup Cantològics oferint una antologia sobre la poesia catalana, s'escriurà una novel·la col·laborativa a través de la xarxa social Twiter i es lliuraran els premis del Concurs de Poesia SMS.

D'altra banda, a la Porxada començarà, a dos quarts de 7, la tradicional ballada de sardanes organitzada per l'Agrupació Sardanista amb la Cobla Ciutat de Girona.

El mateix dia 23, al Congost es presentarà un recull de contes i llegendes de diferents indrets del món que volen ser una mostra de la riquesa cultural d'aquest barri. Els darrers mesos, els veïns han explicat a l’Espai de Lleure del Congost les històries (de Granollers, Extremadura, l'Equador, el Senegal, el Marroc) i els nens i nenes les han il·lustrades.  El projecte s'emmarca al programa Bon Veïnatge de Serveis Socials amb l’objectiu de difondre les diferents cultures i tradicions que conviuen al barri, i promoure la relació entre generacions. L'acte començarà a les 5 de la tarda a la plaça dels Jardins de Fàtima, i hi haurà també activitats i jocs organitzats per la comunitat evangelista i berenar,  organitzat per l’AV del Congost.

D'altra banda, a Can Gili  l'associació de veïns organitza diverses activitats per Sant Jordi (18 h) i a Can Bassa, l'AV proposa un concurs d'il·lustració amb motiu de l'edició del llibret de les festes de Sant Joan del barri (17 h). Al vespre, el Casal Popular L'Esquerda acollirà diverses lectures i una Nit aborigen per Sant Jordi, amb música enllaunada catalana d'abans i ara (21.30 h). 


Dissabte 24

Sant Jordi a ritme de primavera és el títol de l'activitat proposada per l'AV Tres Torres i el Centre Cívic Jaume Oller per celebrar la diada, a les 6 de la tarda. El mateix dia, a les 5 de la tarda,  la Biblioteca Roca Umbert i La Troca proposen un taller de creació artística i literària, Literatura de canya i cordill, adreçat a petits i grans, dinamitzat per l'artista Glòria Giménez. A dos quarts de 9 del vespre, el narrador Paco Asensio protagonitzarà al bar de Roca Umbert la sessió de contes per a adults titulada Contes de cintura en avall, acompanyat de Fernando Franco.