Un hort ecològic completa l'aprenentatge de l'alumnat de l'Escola Ponent

Els prop de 300 nens i nenes de 3 a 12 anys que hi cursen educació infantil, inicial i mitjana tenen cura d'aquest singular terreny de cultiu, amb el suport de mestres, pares, mares i avis

27 de Maig 2010
+

L'Escola Ponent de Granollers ha transformat en hort ecològic un espai annex al pati del centre, cedit per l'Ajuntament. D'aquesta manera, ha fet realitat un projecte ideat en aquest col·legi públic durant els darrers anys. Mentrestant, a falta d'un terreny de cultiu, havia creat un jardinet de plantes remeieres.
L'objectiu és completar l'aprenentatge de tot l'alumnat. No només incorporant tasques pròpies del medi rural a l'activitat diària com a generadores de nous coneixements pràctics. També, potenciant valors a favor del medi ambient i la sostenibilitat, per mitjà de la utilització de recursos naturals.

Tots els alumnes tenen cura d'aquest hort ecològic, d'una o altra manera. Cada un dels prop de 300 nens i nenes d'entre 3 i 12 anys que estudien en aquests escola hi fa alguna tasca de cultiu i manteniment. També hi intervenen els 22 mestres d'aquest centre educatiu, que en fan el seguiment, i pares, mares i avis dels alumnes, que s'encarreguen de diverses tasques d'assessorament i suport. Així, a partir d'ara, l'activitat hortolana s'integra a la vida quotidiana de l'alumnat d'educació infantil, inicial i mitjana de l'Escola Ponent de Granollers i de les seves famílies.