S'inaugura "Metamembrana. Paisatge interactiu", de Marcel·lí Antúnez

Es podrà visitar a l'Espai d'Arts fins al 28 de febrer de 2009

13 de Gener 2009
+

El proper 14 de gener, a les 7 de la tarda, s'inaugura Metamembrana. Paisatge interactiu, de Marcel·lí Antúnez, a l'Espai d'Arts de Roca Umbert-Fàbrica de les Arts, una exposició que es pot veure de forma simultània a Barcelona, Reus, Lleida i Olot i que produeix l'Anella Cultural. Cada dimecres i divendres, es faran visites comentades, a les 7 de la tarda, i el dia 23 de gener l'artista serà a Granollers per parlar de la seva obra, a les 6 de la tarda a l'Espai d'Arts.

Una gran sala fosca presidida per una monumental pantalla panoràmica de 12 metres rep el visitant a cadascuna de les seus. Mentre la sala estigui oberta, l’espectador s'aboca a l’univers viu de Membrana, la creació cosmogònica personal i imaginària en què es va embarcar Marcel·lí Antúnez fa més de tres anys. Metamambrana és el darrer episodi després de Proto i Hipermembrana, i de les produccions satèl.lit DMD Europa o Epidermia.

La projecció d’un paisatge interactiu  que ens remet en la seva naturalesa hipertextual als frescos medievals flamencs de Bruegel o El Bosco és la porta d’entrada a Metamembrana. Una catifa màgica interactiva, un joystick gegantí antropomòrfic amb cap i nas, una caseta capturadora de rostres que transforma instantàniament el visitant en personatge de les escenes projectades, i un micròfon hipersensible són els instruments que permeten a l’espectador intervenir i viatjar a través de la instal·lació.

La batalla campal de blancs i blaus que l'artista va gravar la passada tardor és un dels elements d'aquest relat múltiple i obert, al costat dels músics del Raval, l’Auca del Porcoboc,... Cinema, teatre, interacció, computació, animació, guinyol, música, .. tot passat pel traç gràfic personalíssim de la mà del dibuixant Marcel.lí Antúnez.

L'artista és internacionalment conegut per les seves performances mecatròniques i per les seves instal·lacions robòtiques. Fundador de la Fura dels Baus, des de principis dels 90 el seu treball en solitari s’ha caracteritzar per l’ús de les noves tecnologies en la creació artística.

Metamembrana és un projecte produït per l’Anella Cultural, una iniciativa en què han col·laborat la Generalitat de Catalunya, l’Institut de Cultura de Barcelona, la Fundació i2cat i la Xarxa de Municipis Transversal. El projecte desenvolupa una xarxa d’equipaments culturals que activa la coproducció d’esdeveniments on-line i impulsa línies de recerca sobre els nous usos de la xarxa en la producció cultural per experimentar noves aplicacions en les arts digitals.

Metamembrana es podrà veure fins al 28 de febrer del 2009 al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona; Espai d’Arts de Roca Umbert-Fàbrica de les Arts de Granollers; Centre d’Art Cal Massó de Reus, Espai 0.1 d’Olot i la Sala Sant Joan de Lleida.