Prova de sirenes de risc químic a Granollers

L'objectiu és que tothom conegui el so dels sistemes d'avís i pugui reaccionar en un cas real

19 de Març 2013
+

Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) provarà, el proper dimecres 20 de març, les 84 sirenes de la xarxa d'alarmes d'avís de risc químic del Pla d'Emergència Exterior del Sector Químic de Catalunya, repartides per 37 municipis catalans. L'exercici pretén que la població es familiaritzi amb el so de la sirena i sàpiga que si algun dia la sent pugui reaccionar entrant a l'edifici més proper, tancant portes i finestres.

L'alarma sonarà a través de les sirenes instal·lades a la ciutat, i consta de tres senyals d'un minut de durada separats per silencis de cinc segons. Per saber que ja ha finalitzat la prova, la població sentirà un senyal continu de 30 segons de durada. Cal recordar que el so de les sirenes esta pensat per avisar a les persones que es troben a l'exterior dels edificis.

Les sirenes de Granollers estan situades al Polígon Congost (El Palou); al Parc Lledoner i a l'aparcament MMPP ADIF. Aquestes iniciaran el so d'alarma el dimecres 20 a les 10.20 hores i finalitzarà a les 10.30.  Aquestes sirenes pertanyen al Sector Químic del Vallès Oriental - Vallès Occidental.

Mesures de protecció

La mesura de protecció més segura en cas d'accident seria tancar-se fins a la finalització de l'avís. Es important que no es vagin a buscar els nens a l'escola o els avis al casal o residència, ja que els responsables d'aquests centres estan formats per actuar en cas d'emergència. Altra mesura de protecció és no quedar-se a l'interior del vehicle, i es demana la col·laboració de no utilitzar el telèfon mòbil, si no es imprescindible.