La Nit dels Museus se celebra dissabte amb una nova visita nocturna al Museu de Granollers

S'emmarca en el Dia Internacional d'aquestes institucions dedicades a vetllar pel patrimoni i a difondre'l

12 de Maig 2010
+

 Amb motiu del Dia Internacional dels Museus, dissabte que ve, 15 de maig, se celebra la Nit dels Museus, un esdeveniment europeu que a Granollers implicarà una segona visita nocturna i teatralitzada -la primera es va fer l'any passat-, en aquesta ocasió, a l'exposició Museu de Granollers. La institució: orígens i col·leccions. Serà a partir de les 11 de la nit, a càrrec de la directora, Carme Clusellas, amb la dinamització del Centre de Recerca i Imaginació Teatral.

Dimarts que ve, 18 de maig, Dia Internacional dels Museus,  el museu obrirà com és habitual de 6 a 9 del vespre, per mostrar les exposicions actuals: a més de la que parla dels orígens del museu, Jazz per cinc -amb fotografies del Festival de Jazz de Granollers- i la peça del Balcó, El vell bevedor, la fotografia de Josep Masana. L'Adoberia, el centre d'interpretació del Granollers medieval, obrirà les portes  de manera excepcional  aquell dia, de 6 a 9 del vespre.

El Dia Internacional dels Museus l'organitza cada any un organisme internacional, l'ICOM, amb l'objectiu d'acostar el patrimoni i la tasca dels museus com a institucions que en tenen cura, l'estudien i el difonen. Enguany el lema és Museus per a l'Harmonia Social, per promoure'n el seu paper com a espais de diàleg, tolerància i desenvolupament, des de la perspectiva del pluralisme, l'acceptació de la diferència i la creativitat. En aquesta edició, també es vol potenciar la presència dels museus a Internet. En aquest sentit, la Direcció General de Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya ha creat un joc on-line a la xarxa social Facebook anomenat La Carrera dels Museus. Entre el 15 i el 31 de maig, es tractarà que els inscrits visitin el màxim nombre de museus de tot Catalunya. El guanyador rebrà un viatge a París per a dues persones i entrades per al Museu Louvre (més informació, www.museus2010.cat).

Canvi de dates del taller Fem camafeus

D'altra banda, han canviat les dates previstes inicialment per la taller de creació de camafeus. Es farà els dies 19 i 26 de maig, i 2 i 9 de juny, de 7 a 9 del vespre, al museu. L'impartiran Jorge Egea, professor de la Facultat de Belles Arts i Eva Casals, llicenciada en belles arts i mestra joiera per l'Escola Massana. L'activitat s'adreça a majors de 16 anys i les inscripcions poden fer-se al telèfon 93 842 68 40. Més informació, www.museugranollers.cat