El Museu de Granollers organitza un curs breu sobre història local

Serà entre els mesos de setembre i octubre i la matrícula ja és oberta

31 d'Agost 2010
+

El Museu de Granollers organitza aquesta tardor un curs introductori d'història local, coordinat per Cinta Cantarell i adreçat al públic en general, major de 16 anys. Sota el títol De la prehistòria a la romanització. Granollers i la comarca del Vallès Oriental en temps antics, es farà en quatre sessions d'una hora i mitja de durada (els dimecres 29 de setembre, 6, 13 i 20 d'octubre, de 19 a 20.30 h). La primera, sobre el Neolític, serà impartida per Josep Bosch, conservador del Museu de Gavà; la segona anirà a càrrec de l'arqueòloga vallesana Maribel Panosa i serà sobre la vida quotidiana en temps dels ibers; la tercera, sobre l'època dels romans, la farà Isabel Rodà, directora de l'Institut Català d'Arqueologia Clàssica i la darrera, que conduirà Cinta Cantarell, se centrarà en la transició de l'artesania a l'art.

La inscripció ja és oberta, costa 40 euros i es pot formalitzar al Museu (Anselm Clavé, 40-42, tel. 93 842 68 41 - museu@ajuntament.granollers.cat)

Amb aquest curs, el museu enceta una proposta formativa que tindrà continuïtat, centrada en la història local i pensada per abastar un públic ampli no especialitzat.

  L'almorratxa és el títol del primer conte d'El barret de les històries, activitat familiar que es reprèn aquest dissabte, 4 de setembre, amb una història sobre aquest tipus de recipient perfumador del segle XVIII, actualment exposat a l'espai del Balcó. L'activitat es farà a dos quarts de 7 de la tarda, davant del museu, a càrrec de CRIT, Centre de Recerca i Imaginació Teatral.

Aquest mes tornen també els itineraris urbans, amb dues propostes: la ciutat bombardejada (diumenge 12 de setembre) i Granollers en temps del modernisme (diumenge 26 de setembre). El punt de trobada és al museu (Anselm Clavé, 40-42) i cal fer reserva prèvia (tel. 93 842 68 41).

Més informació, www.museugranollers.org