Més de 300 dissenys, a concurs en la cinquena convocatòria de la programació del Dia Mundial de la Salut Mental

Aquesta commemoració porta a Granollers activitats informatives, culturals i lúdiques del 10 d'octubre al 27 de novembre

10 de Octubre 2008
+

Aquest divendres, 10 d'octubre, a les 11.30 h i a la plaça de la Porxada, es farà l'acte de lliurament de premis de la 5a edició dels concursos de cartells i de postals destinats a persones amb malaltia mental de tot Catalunya. En aquesta ocasió, s'hi han presentat més de 200 propostes de cartells,  per a la programació de l'any que ve, i unes 150 de postals, per al Nadal.
S'atorgaran dos premis, en cada cas. El primer premi del concurs de cartells està dotat amb 300 euros i, el segon, amb 150. Els premis del concurs de postals són una estada de cap de setmana per a dues persones en un balnerari -el primer- i un dinar per a dues persones, el segon. 

Aquest lliurament de premis és un dels actes de la programació d'aquest any a Granollers amb motiu de la commemoració, el 10 d'octubre, del Dia Mundial de la Salut Mental. L'han organitzat una desena d'entitats i institucions, de manera conjunta amb l'Ajuntament, per acostar a tothom la realitat de les persones amb malaltia mental. Amb l'objectiu de conscienciar la població sobre les limitacions que aquest tipus d'afeccions imposen tant als malalts com als seus familiars. Per aquest motiu, s'han previst actes oberts i participatius. Entre d'altres, una exposició sobre els recursos de la comarca per a la salut mental, espectacles d'animació al carrer i l'actuació de l'Orquestra de la Bona Sort, de persones amb dificultats especials.
En aquesta ocasió, a més, se celebra el 25è aniversari de l'obertura del Centre de Salut Mental d'Adults a Granollers. Per això, també es planteja una reflexió sobre l'evolució i el desenvolupament de recursos per a l'atenció dels pacients del Vallès Oriental i les seves famílies des de l'entrada en servei, l'any 1983, del Centre d'Higiene Mental i fins a l'actual Centre de Salut Mental Benito Menni.