El mercat de la Disfressa enceta dissabte les activitats de Carnaval a Granollers

Tallers de maquillatge, rues, el Concurs de Comparses i un ball de Carnestoltes, com a novetat, configuren un programa que es tanca Dimecres de Cendra amb l'enterrament de la sardina

10 de Febrer 2009
+

 Granollers celebra el Carnaval entre els dies 13 i 25 de febrer.  A partir de demà dimarts (i els dies 13, 16, 18 i 20 de febrer) la Xarxa de Centres Cívics i La Troca proposen diversos tallers de maquillatge i de màscares perquè grans i petits puguin anar preparant la disfressa (més informació als mateixos equipaments).

L’ambient de Carnaval començarà a tenir presència al carrer a partir de dissabte que ve, 14 de febrer, a la Porxada, que acollirà, durant tot el dia,  una nova edició del mercat de la Disfressa. El plat fort del programa arriba el cap de setmana següent. Dissabte 21, hi haurà la  Rua infantil, amb sortida a dos quarts de 6 de la tarda al carrer Rafael de Casanova. La comitiva tindrà l'acompanyament dels Diablots de Granollers i desfilarà pels carrers de Torras i Bages, places de Perpinyà i Maluquer i Salvador, carrer de Sant Roc, plaça de l'Oli i Porxada. A les 6, en aquest plaça començarà l'actuació del grup Sona que Trona. Hi haurà xocolatada per a tots els nens i nenes que vagin disfressats. Quan acabi, l'Esbart Dansaire oferirà el ball de Gitanes, per part d'un grup de balladors i balladores que han participat en un taller organitzat per l'entitat per recuperar aquest ball, ben viu a altres poblacions de la comarca i que antigament s'havia ballat per Carnestoltes. En cas de pluja, l'activitat de dissabte a la tarda tindrà lloc al gimnàs de l'Escola Municipal del Treball (c. Roger de Flor, 66).

A les 11 de la nit hi haurà, i aquesta és una novetat del programa, ball de Carnestoltes amb DJ a La Troca, el Centre de Cultura Popular i Tradicional (c. Enric Prat de la Riba, 77, Granollers,  tel. 93 860 48 54). Tothom que hi vagi disfressat es podrà fer una foto amb SM Carnestoltes (que hi estarà exposat entre els dies 13 i 20 de febrer, amb el llibre de visites corresponent).  Diumenge 22 de febrer, després del tradicional ball de Donzelles al Casino (12 h), hi haurà la Rua de Carnaval, amb concentració de les comparses a partir de dos quarts de 6 de la tarda al carrer Primer Marquès de les Franqueses. Enguany, per les obres d’urbanització a la carretera, el recorregut s’ha capgirat: anirà pel carrer de Joan Prim, places de Perpinyà i Maluquer i Salvador, carrer Sant Roc, plaça de l'Oli i Porxada. Cap a dos quarts de 8 hi ha prevista l’arribada de la rua a la Porxada i el lliurament de premis del Concurs de Comparses. Els grups interessants, encara tenen temps fins divendres que ve, dia 13, per inscriure-s'hi (Servei de Cultura de l'Ajuntament de Granollers, tel. 93 942 66 83).

Dimecres de Cendra, el 25 de febrer, la ciutat acomiadarà SM Carnestoltes. Durant tot el dia,  se'n farà la vetlla, a la Porxada. A les 6 de la tarda, a les Olles,  hi haurà el darrer àpat de carnaval Ens mengem la sardina. Una mica més tard, a dos quarts de 8, començarà la cercavila de comiat a la Porxada i a les 8, l'enterrament de la sardina i la crema de SM Carnestoles, amb la participació dels Diablots. L'organització d'aquesta activitat, l’Associació de Comerciants del Rec al Roc i l’AV Granollers Centre, donarà un premi al millor ploraner o ploranera, un lot de productes en negre. La inscripció es farà una hora abans, a la Porxada.