L'Espai d'Arts mostra un itinerari per la Mostra Internacional d'Art Urbà de Caldes de Montbui i obre les portes per ensenyar el treball dels seus artistes residents

Durant tot un any, quatre artistes joves de la comarca treballaran als tallers de producció de l'altell, el pont i l'annex al pont

25 de Novembre 2010
+

 Dijous 2 de desembre, a les 8 del vespre, s'inicia a l'Espai d'Arts de Roca Umbert l'exposició dedicada a la Mostra Internacional d'Art Urbà de Caldes de Montbui, "MIAU, MIAU, MIAU", en què se'n projectaran els vídeos de les tres darreres edicions, sota el subtítol "Pràctiques artístiques contextuals". MIAU és un projecte de dinamització cultural per al foment de la participació creativa dels diferents agents socials, a partir de projectes a l'espai públic. Un art reivindicatiu i de compromís, per estrényer la relació entre espais i persones. Per exemple, reiventant els usos d'espais termals com els safarejos públics del nucli antic de Caldes. Comissariat per MiauCrew Productions i organitzat pel Museu Thermalia, amb aquesta exposició a Granollers s'inicia una col·laboració amb l'Espai d'Arts de Roca Umbert.

La mostra, que tindrà lloc a l'espai de la Miranda, s'obrirà amb la performance "Die Katze Miau," a càrrec de LaGuspira&CaldesClownSystem (2 de desembre, 20 h).

Com a activitats paral·leles, el dijous 16, a les 7 de la tarda, hi haurà una xerrada explicativa sobre la mostra de Caldes, amb els seus responsables, Vicenç Ferreres, Marta Serra, Helena Pielias i Anna Monleón. Els divendres 3, 10 i 17 de desembre, es farà una visita comentada, també a dos quarts de 8 del vespre. L'exposició podrà visitar-se fins al 18 de desembre.

 Portes obertes per conèixer l'Espai d'Arts i els seus artistes

 Divendres 10 de desembre, l'Espai d'Arts proposa unes portes obertes, de matí i de tarda (de 10 h a 14 h i de 17.30 a 20 h) per descobrir aquest espai i els artistes que actualment hi treballen. Des d'aquest mes i durant tot un any, els tres espais de producció de què disposa l'Espai d'Arts estan ocupats per quatre joves artistes vallesans.

  Àlex Santafè, present fins fa ben poc a l'Espai d'Arts amb la mostra "Vacuum Continu," allarga la seva estada amb una residència a l'annex del pont, un espai estrenat fa uns mesos pel col·lectiu dels Isards. Els il·lustradors Ona Marcet i Raül Salvatierra treballen a l'altell; i el pintor Saul Gil, al pont.  

Les portes obertes serviran tant per visitar els diversos espais de treball com, sobretot, per conèixer els artistes i veure com treballen. D'acord amb les condicions per optar al lloguer dels tallers, la residència també pretén fomentar la interrelació entre els diversos artistes, el públic i la fàbrica de les arts, que els acull. 

Més informació, www.rocaumbert.cat