Les donacions de particulars, fonamentals per completar el fons documental de l'Arxiu Municipal de Granollers

Un acte institucional reconeix el valor de les aportacions d'aquest tipus fetes entre els anys 2005 i 2008

02 de Febrer 2009
+

 L'Ajuntament agraeix avui les donacions de documentació icònica i textual, de gran interès cultural, que han fet una trentena de particulars durant els darrers anys. Unes aportacions que contribueixen a l'enriquiment del patrimoni documental de la ciutat i que s'han incorporat a l'Arxiu Municipal de Granollers. Algunes, com a part de col·leccions o de fons ja existents. D'altres, com a fons i col·leccions de nova creació.
Les donacions les han fetes, entre setembre de 2005 i desembre de 2008, aquestes persones i famílies:  Josep Comas Castellsagué, Francesc Sala Pascual, família Arrizabalaga Montagud, família Garrell Traveria, Eustaqui Casals, Siqui Sánchez, Montserrat Bellot, Jordi Saurí, Josep Moreno, Marcel·lí Camats, Joan Llongueras, Pere Font, Jordi Planas, Jaume Guàrdia, Josep Sampera, Enric Pey, Víctor Busquet, Martí Sunyol, Josep Estapé Guàrdia, Pedro Merino, María Elisa Medina, Miquel Falgà, Francesc Roma, Francesc Forniers, Elena Martínez, Joaquima Folch, Manoli Guerrero i Rosa Piqué (veieu el document annex).
Amb l'acte institucional d'aquesta tarda, l'Ajuntament vol agrair, especialment, la col·laboració d'aquests particulars, atès que les donacions són una font d'ingrés fonamental per completar el fons documental de l'Arxiu Municipal de Granollers. Així es garanteix l'accés públic a material d'interès històric i cultural de persones, famílies, col·lectius, entitats, associacions, empreses i comerços de la ciutat.
L'Arxiu custodia aquest material, el classifica, tracta i conserva de manera adequada i el posa a l'abast de la ciutadania. L'horari d'atenció al públic de l'Arxiu Municipal de Granollers (c. de Sant Josep, 7. Tel. 93 842 67 37 i 93 842 67 62, a/e: arxiu@ajuntament.granollers.cat) és, als matins, de dilluns a divendres, d'11 a 14 hores. A les tardes, dimecres, de 16 a 18.30 hores. Altres tardes, a convenir.
Per visitar l'Arxiu d'Imatges (c. de l'Olivar, 10. Tel. 93 861 19 08), cal concertar cita, prèviament. En els fons d'aquest arxiu, hi ha imatges d'entre finals del segle XIX i l'actualitat. També és obert a la incorporació de nous documents, per mitjà de donacions, cessions, dipòsits o adquisicions.


Novetats al web municipal
L'Arxiu Municipal de Granollers actualitzarà el seu contingut web amb noves seccions, com el recull de premsa d'aquests darrers anys, l'Arxiu d'Imatges o la incorporació de nous fons.
Actualment, al web municipal (www.granollers.cat), es pot consultar la documentació sobre el Fons Ajuntament de Granollers, el Fons Roca Umbert, el Fons del Montepío Nuestra Señora del Rosario i el Fons Jordi Saurí i Conejero