L'autora Sílvia Alcàntara visita les biblioteques, a l'octubre, dins de la programació Entre llibres

L'"Story Time" és novetat aquest curs dins de la programació, contes en anglès per als nens i nenes

30 de Setembre 2010
+

El mes literari comença amb una nova sessió del Laboratori de lletres i imatges (dissabte 2 d'octubre), una activitat adreçada a infants més grans de 4 anys, en aquesta ocasió, dedicada al personatge de la Caputxeta. Serà a la Biblioteca Roca Umbert i la dinamitzarà l'especialista en literatura infantil Glòria Gorchs. L'activitat coincideix amb l'inici de l'exposició Caputxetes Vermelles, una col·lecció particular de contes d'aquest personatge infantil, en aquest mateix equipament.

 Aquest mes torna el cinefòrum Elles Dirigeixen, dedicat al cinema fet per dones. S'encetarà amb la projecció de Mi vida sin mi, d'Isabel Coixet (dimecres 13 d'octubre, 19 h, B. Roca Umbert). L'activitat comptarà amb la dinamització de Rosa M. Palencia, doctora en comunicació audiovisual.

 L'escriptora Sílvia Alcàntara, l'autora de la novel·la Olor de colònia (2007), compartirà amb els membres del club de lectura de la Biblioteca Roca Umbert (que aquest mes han llegit el seu llibre) i tothom qui vulgui, una conversa sobre llibres i en particular sobre la seva opera prima, Olor de colònia, un retrat sobre com era la vida quotidiana en una colònia tèxtil. Néixer, viure, reproduir-se i morir entre les parets d’una fàbrica, que anava més enllà del lloc de treball, ja que era també l’escola dels fills, l’església, la botiga i la llar. El llibre fa un mosaic dels caràcters i sentiments més universals. La trobada serà el dijous 21 d'octubre, a les 7 de la tarda, a la B. Roca Umbert.

 La programació presenta una nova activitat, de tipus mensual, pensada per afavorir la pràctica de la llengua anglesa. És l'Story Time i s'encetarà amb el conte The Beautiful Princess, el dimecres 27 d'octubre. La sessió es farà a la Biblioteca Can Pedrals, dinamitzada per Cambridge School. S'adreça als nois i noies i pretén familiaritzar els oïents del conte amb l'anglès d'una manera entretinguda.

 En l'apartat de clubs de lectura, aquest mes comencen les trobades del club de lectura obert, el de català fàcil i el juvenil de la Penya dels llibres, i continua el taller de còmic promogut per El Colador. L'hora menuda, l'hora del conte, el taller i cinefòrum de pràctica filosòfica i el cinema familiar són altres propostes habituals de l'Entre llibres que aquest mes tindran lloc a les biblioteques de la ciutat.

 Pel que fa a exposicions, Can Pedrals acollirà la mostra Petits bolets. Un món ple de misteri als nostres boscos, de fotografies d'Agustí González (del 15 al 30 d'octubre); i Roca Umbert, la titulada Territoris fantàstics de la literatura infantil i juvenil, organitzada pel consell Català del Llibre, del 20 d'octubre al 14 de novembre.