L'Adoberia i la Tèrmica centren a Granollers les Jornades Europees del Patrimoni, el proper cap de setmana

Se celebren els dies 24, 25 i 26 de setembre amb activitats per a tota la família

20 de Setembre 2010
+

A final de mes se celebra a tot Europa les jornades del patrimoni, una excusa per descobrir i explicar els tresors arquitectònics urbans.

A Granollers, els dies 24, 25 i 26 de setembre el programa se centra en activitats a l'Adoberia, el centre d'interpretació històrica de la ciutat medieval, amb portes obertes divendres i dissabte (de 17.30 a 20.30 h) i diumenge (d'11 a 14 h). Divendres a la nit (23 h), es proposa una visita nocturna i teatralitzada per aquest complex artesanal preindustrial, amb Carme Clusellas, directora del museu, que permetrà descobrir la història i el creixement de la ciutat, entre els segles IX i XVIII. L'endemà dissabte (18 h), hi haurà una activitat familiar: la narració del conte La finestra d'en Ginebreda, un element patrimonial conservat a l'Adoberia que servirà per descobrir, entre fets reals i altres de ficticis, com es treballava a l'adoberia i quines feines s'hi feien, amb dinamització de CRIT - Centre de Recerca i Imaginació Teatral.

El programa de les Jornades del Patrimoni es completa amb la inauguració divendres, 24 de setembre, a la sala d'actes de Roca Umbert (20 h), de la mostra de l'Associació Fotogràfica Jaume Oller La Tèrmica en 28 mirades, amb imatges de les calderes i generadors del cor de l'antiga fàbrica Roca Umbert, un referent de la indústria tèxtil a la nostra ciutat. L'exposició podrà visitar-se fins al dia 24 d'octubre.