L’alcalde de Granollers intervé a l’ONU en nom d’Alcaldes per la Pau

Josep Mayoral destaca el paper de la recuperació i difusió de la memòria, de l'educació i del foment de la convivència

06 de Maig 2010
+

L'alcalde de Granollers, Josep Mayoral ha estat a Nova York, juntament amb una delegació d'Alcaldes per la Pau, per participar en la Conferència de Revisió del Tractat de No Proliferació, que té lloc a l'ONU des del 3 de maig fins a final de mes. També ha participat en la reunió del Comitè Executiu de Mayors for Peace.

Dimarts 4 de maig ha tingut lloc a la seu de Nacions Unides una sessió organitzada per Mayors for Peace, que ha comptat amb la participació del secretari general de Nacions Unides, Ban Ki-moon. En la seva intervenció, el Secretari General ha agraït a la Xarxa d'Alcaldes per la Pau la seva tasca en favor de la pau i del desarmament, i ha definit el rol que juga aquesta associació no només com important, sinó com essencial per assolir un món lliure d'armes nuclears. Ban Ki-moon ha remarcat que la Conferència no comença a les Nacions Unides, sinó a les ciutats, amb les persones i comunitats que treballen per la pau i la convivència.

Pel que fa als treballs de la Conferència, el Secretari General ha insistit en la necessitat que s'assoleixin acords per avançar cap a l'eliminació de les armes nuclears. En presència d'alguns hibakusha (supervivents dels bombardejos d'Hiroshima i Nagasaki), ha manifestat la seva convicció que cal treballar intensament perquè alguns d'aquests testimonis puguin veure la fi de l'amenaça nuclear. És un deure que tenim amb ells, ha dit.

En la seva intervenció, l'alcalde de Granollers i vicepresident d'Alcaldes per la Pau, ha explicat la tasca que es duu a terme a Granollers en la construcció de la pau, destacant el paper de la recuperació i difusió de la memòria, de l'educació i del foment de la convivència. Josep Mayoral ha insistit en la necessitat que les ciutats treballin en xarxa per cercar solucions a problemes comuns.

Una representació d'Alcaldes per la Pau va fer lliurament al president de la Conferència de Revisió del TNP de les signatures recollides en suport al Protocol d'Hiroshima-Nagasaki, impulsat per l'associació, que proposa un seguit de punts per assolir l'eliminació d'armes nuclears el 2020.

Fins al 21 de juny es pot veure a Can Jonch. Centre de Cultura per la Pau, l'exposició “La bomba atòmica i la humanitat”, que mostra de l'efecte de les armes nuclears amb testimonis personals i documentals sobre la destrucció de les ciutats japoneses d'Hiroshima i Nagasaki. Producció: Nihon Hidankyo - Confederació Japonesa d'Organitzacions de Supervivents de les Bombes Atòmica i d'Hidrogen.