Ja tenen feina gairebé el 30% dels participants en el Taller d'ocupació Josep Homs i Corominas

Aquest migdia, tots els seus alumnes/treballadors han rebut els diplomes corresponents, en l'acte final del projecte

22 de Desembre 2008

 L'equip de treball del taller que avui ha celebrat l'acte de cloenda valora positivament el percentatge d'inserció laboral aconseguit en aquesta sisena edició del projecte municipal de formació i ocupació. Ara mateix, ja tenen feina gairebé el 30% dels participants. Això després de contactar amb més de 160 empreses i gestionar unes 250 ofertes de feina.
La dada es valora com a positiva tenint en compte la situació actual del mercat laboral. Segons l'Observatori de l'activitat econòmica i el mercat de treball del Vallès Oriental, el mes d'octubre, l'atur va augmentar prop d'un 5% respecte a l'any passat. En concret, al mercat de treball de Granollers, va passar del 7,96% al 12,31%. A més, cal tenir en compte que un dels sectors més afectats ha estat el de la construcció i, per tant, la fusteria.
Precisament, construcció i fusteria són dos dels quatre mòduls formatius d'aquest taller d'ocupació, que han seguit 38 persones, majors de 25 anys, -un 45% dones i, la majoria, menors de 45 anys-, en situació d'atur i amb especials dificultats per a la seva inserció social i laboral. Jardineria i medi ambient han completat l'oferta formativa del taller, que els ha permès aprendre un ofici per mitjà de la recuperació i el manteniment d'espais públics de Granollers.
Els participants que, a més, han aconseguit un lloc de treball tenen feina en un total d'11 empreses de 5 municipis de la comarca: 5 empreses de Granollers, 2 de Parets del Vallès, 2 de Cardedeu, 1 de la Roca del Vallès i 1 més de Montornès.

Millora d'espais públics
El Taller d'ocupació Josep Homs i Corominas, que gestiona Granollers Mercat, va iniciar la seva activitat el 28 de desembre de l'any passat i acabarà el proper 27 de desembre. Durant aquest any, els participants han portat a terme diverses tasques de millora d'espais públics, diferenciades per mòdul formatiu:
medi ambient: manteniment, neteja i reforestació dels espais naturals de Can Cabanyes, Font del Ràdium, Can Ferran i entorn de la riera Carbonell
jardineria: manteniment, neteja i plantació a espais verds i jardins: c. de Josep Escobar, passeig Fluvial, parc de Congost i parc Firal, entre d’altres
fusteria: confecció de mobiliari per a àrees de lleure i de tanques delimitadores a Can Cabanyes, al c. de Frederic Soler, al passeig Fluvial i a Can Gili, entre altres indrets
construcció: rehabilitació d’escales als jardins de Lluís Companys i construcció de separadors de terra al recinte firal, d’un mur de contenció al parc de Congost i d’escales i murs delimitadors a l’aparcament de Can Gili, entre d’altres espais públics
El pressupost d'aquest projecte ha estat de 745.565,68 euros. El Servei d'Ocupació de la Generalitat de Catalunya n'ha aportat 733.565,68. La resta, 12.000 euros, a càrrec de l'Ajuntament de Granollers.