Infants i joves ucraïnesos d'estada estiuenca a Granollers

L'Associació Vallès Obert organitza aquesta acollida temporal des de l'any 1996

14 de Juliol 2008
+

El passat divendres es va fer la recepció municipal a nens, nenes i joves de l'àrea d'Ucraïna afectada per les radiacions de l'accident nuclear de Txernòbil. Es tracta, un any més, d'un grup de participants a l'estada d'estiu que organitza l'Associació Vallès Obert, entitat membre del Consell Municipal de Cooperació i Solidaritat. Infants i joves que vindran acompanyats de membres de les seves famílies d'acollida.
En aquesta ocasió, l'entitat ha portat a Catalunya 176 infants i joves, la majoria d'entre 6 i 14 anys i alguns de 15 a 17. Més de 100 (nens i nenes d'entre 6 i 12 anys) repeteixen l'experiència d'acollida amb famílies catalanes, una desena de Granollers. A més, entre altres municipis del Vallès Oriental, destaca la col·laboració de famílies de les Franqueses del Vallès, Canovelles, la Roca del Vallès, Lliçà de Vall, Lliçà d'Amunt, Llinars del Vallès, Santa Eulàlia de Ronçana i Montornès del Vallès.
L'acollida estiuenca s'aprofita perquè aquests infants i joves rebin atenció mèdica, amb revisions específiques de pediatria, oftalmologia i odontologia.
A més de la cobertura sanitària de l'Institut Català de la Salut, l'Associació Vallès Obert compta amb la col·laboració d'alguns professionals i centres sanitaris i institucions com l'Ajuntament de Granollers.