Granollers signa la "Crida a les ciutats en suport al Protocol d'Hiroshima i Nagasaki"

Amb aquesta acció Granollers continua expressant el seu compromís ferm amb la cultura de la pau, tant a nivell local com internacional

24 de Setembre 2008

Granollers ha signat la "Crida a les ciutats en suport al Protocol d'Hiroshima i Nagasaki", una iniciativa emmarcada en el Dia Internacional de la Pau que es commemora el proper 21 de setembre.

Aquesta crida està dirigida als governs, demanant-los que estableixin com un objectiu propi assolir el desarmament nuclear complet l'any 2020. S'exigeix als estats part signants del Tractat de No Proliferació d'Armes Nuclears (TNP) que assegurin que l'actual procés de revisió del TNP construeixi els fonaments per al desarmament nuclear. La crida la impulsa Alcaldes per la Pau (Mayors for Peace), una xarxa integrada per 2410 ciutats de 131 països, amb seu a Japó i presidida per l'alcalde d'Hiroshima, Tadatoshi Akiba. Granollers forma part d'aquesta xarxa des d'abril de 2005.

Amb motiu de la commemoració del bombardeig del 31 de maig de 1938 Granollers ja va acollir una trobada d'Alcaldes per la Pau, coincidint amb la presència a la ciutat de diferents representants de localitats bombardejades. A més, el passat mes de juny l'alcalde Josep Mayoral va participar a la Haia en la primera conferència mundial sobre diplomàcia de les ciutats "El paper dels governs locals en la prevenció dels conflictes, la creació de la pau i la reconstrucció postconflicte". L’alcalde de Granollers va defensar el paper dels ajuntaments, com a administració més propera a la ciutadania, en la construcció de la pau, a través de l’educació, del foment de la convivència i del diàleg, tal i com ja s’expressava en el manifest de Granollers, ciutats obertes a la pau, que es va donar a conèixer el passat 31 de maig.

Us recordem les properes activitats que tindran lloc a Can Jonch. Centre de Cultura per la Pau:

Àmbit de la cooperació al desenvolupament i cultura de pau
Conferència: Cooperació i pau, a càrrec d’Eduard Ibáñez, president de la Federació Catalana d’Organitzacions No Governamentals per al Desenvolupament i director de Justícia i Pau.
Dimecres, 24 de setembre a les 20.30 h.

Activitats de la 4a Setmana de la Cooperació i la Solidaritat
Organitza: Consell Municipal de Cooperació i Solidaritat de Granollers.
24, 25, 26 i 27 de setembre.

Àmbit de l’educació i formació en cultura de pau
Inauguració al dia 25 de setembre de les Exposicions Granollers vila oberta a la pau:
Llàgrimes del món
, a càrrec de Gemma Nogueroles. Museu de Granollers, a les 19:30. Fins el 30 de novembre.
Seriosament, 25 arguments per la pau en còmic, amb la col·laboració de Fundació per la Pau. Can Jonch, a les 20 h. Fins al 9 de novembre.