Granollers, present en el III Seminari de cooperació intermunicipal amb el Líban

Es signarà un conveni per establir una relació de cooperació amb els municipis libanesos.

18 de Març 2009

 L'alcalde de Granollers i diputat d'Espais Naturals, Josep Mayoral, participa des d'ahir dimarts 17 de març i avui dimecres 18 en el III Seminari de cooperació intermunicipal amb el Líban. Aquesta trobada, organitzada per la Diputació de Barcelona i l'Oficina de Ciutats i Governs Locals Units, es realitza per primera vegada en territori libanès, concretament a Beirut, i té com a objectiu promoure un espai d'intercanvi, coneixement i aprenentatge mutu entre els governs locals libanesos i de la província de Barcelona per afavorir la creació de complicitats i aliances entre els principals actors del territori. Aquest seminari pretén consolidar-se com un espai on els electes locals d'ambdós territoris puguin posar en comú les seves iniciatives, intercanviar lliçons apreses i reptes de manera que pugui ser d'utilitat per a polítics i tècnics de la cooperació descentralitzada entre aquests països.

El seminari clourà amb la signatura de convenis de col·laboració entre municipis espanyols i libanesos, entre els quals hi ha L'Hospitalet de Llobregat, Granollers, Terrassa i la comarca del Berguedà, sobre temes que van des del suport al planejament urbanístic al desenvolupament econòmic local, i a la protecció d'espais naturals.

Concretament, el conveni que signarà Granollers té com a objectiu principal donar suport a l’intercanvi i activitats de col·laboració pel que fa a la posada en marxa d'activitats i polítiques públiques, especialment en les accions integrades en el nou programa europeu per al desenvolupament d’eines de “partenariat “ per a la conca del Mediterrani.