Granollers potencia els objectius de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura

L'Ajuntament renova el compromís d'acció continuada per transformar la ciutat a favor dels vianants

22 de Setembre 2010
+

La reforma de l'antiga carretera, des de la plaça de la Corona fins al carrer de Torras i Bages de Granollers -que s'inaugurarà aquest dissabte-, exemplifica la tasca municipal a favor de la mobilitat, en una setmana d'accions específiques a Catalunya. Accions que prop de 140 municipis catalans desenvolupen, sobretot, des d'ahir, dimecres, i fins al 29 de setembre, dins la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura.

Des l'inici d'aquesta iniciativa -primer, el Dia sense Cotxes i, després, la Setmana de la Mobilitat-, l'Ajuntament de Granollers està adherit a aquesta programació municipal, que promou la conscienciació social sobre la necessitat d'una nova mobilitat urbana. Però, amb el pas dels anys, l'aposta de la ciutat ha superat l'organització d'activitats puntuals. L'Ajuntament de Granollers manté una actuació continuada i de caràcter permanent a favor dels vianants, per mitjà de la transformació urbana. Així, aquest any, es fa coincidir la inauguració de la reforma de la carretera amb la Setmana de la Mobilitat.

Granollers guanya una xarxa de carrers amb prioritat per a la circulació de vianants d'un total de 34.750 m2 . Més de 14.200, corresponen a l'eix viari més cèntric de la ciutat, l'antiga carretera de Barcelona, amb un elevat volum d'activitat comercial i social.

No s'ha adequat només, però, l'illa de vianants del carrer d'Anselm Clavé. També, l'entorn més proper, on s'han eliminat voreres i s'ha reorientat la circulació urbana, amb prioritat per als vianants. Tot plegat, actuacions per millorar la mobilitat, que, de manera progressiva, han donat continuïtat a la reforma urbana del nucli antic i el seu entorn més proper.

Properament, caldrà sumar-hi, a més, la transformació de prop d'11.500 m2 més d'espai públic a favor dels vianants, amb les obres de reurbanització dels carrers de Francesc Tarafa i de Francesc Llobet i la reforma de la plaça de les Hortes. En aquests carrers, s'eliminen les voreres i, a la plaça, es creen espais d'acollida.

L'objectiu final és ampliar el radi d'acció per millorar la mobilitat urbana a tota la ciutat, dins els objectius marcats al Pla de Mobilitat de Granollers.