Granollers participa per primera vegada a l'executiva mundial d'Alcaldes per la Pau

Mayoral ha defensat que les ciutats han de treballar la pau des de l'àmbit local al global. El compromís de Granollers és estendre aquest treball integrant ciutats del nord i del sud de la Mediterrània.

12 de Novembre 2008
+

L'alcalde de Granollers, Josep Mayoral, ha pres part, per primera vegada, a l'executiva mundial d'Alcaldes per la Pau (Mayors for Peace), en un acte celebrat ahir dilluns 10 de novembre de 2008 a Ypres (Bèlgica). En el marc de la trobada presidida per l'alcalde d'Hiroshima, Tadatoshi Akiba, Mayoral ha expressat el compromís de Granollers de treballar el concepte de la pau a l'àrea de la Mediterrània, juntament amb les ciutats de Florència (Itàlia) i Biograd (Croacia), que han coincidit en la necessitat de fixar objectius territorials i específics com a mecanisme per enfortir el paper de les ciutats en el treball per la pau.

D'altra banda l'executiva mundial d'Alcaldes per la Pau ha aprovat el programa de treball per als propers tres anys. En aquest sentit s'ha fet èmfasi en la "Crida a les ciutats en suport al Protocol d'Hiroshima i Nagasaki", una iniciativa dirigida als governs, demanant-los que estableixin com un objectiu propi assolir el desarmament nuclear complet l'any 2020. S'exigeix als estats part signants del Tractat de No Proliferació d'Armes Nuclears (TNP) que assegurin que l'actual procés de revisió del TNP construeixi els fonaments per al desarmament nuclear. Una iniciativa que Granollers ja s'hi va adherir el passat mes de setembre.

Alcaldes per la Pau (Mayors for Peace) és una xarxa integrada per 2410 ciutats de 131 països, amb seu a Japó i presidida per l'alcalde d'Hiroshima, Tadatoshi Akiba. Granollers forma part d'aquesta xarxa des d'abril de 2005.