Granollers Mercat inicia una programació de suport a la internacionalització de l'empresa

Més de vint inscripcions a la primera sessió, amb la implicació de la Cambra de Comerç i el col·lectiu de voluntariat per a l'assessorament empresarial SECOT

03 de Març 2010

Demà dijous, 4 de març, a partir de les 12 h, el Centre Tecnològic i Universitari de Granollers (CTUG, al c. de la Mare de Déu de Montserrat, 36), acollirà la sessió informativa "Iniciació al negoci internacional". Aquest serà el primer acte d'una nova programació divulgativa -gratuïta- que Granollers Mercat, entitat pública empresarial de l'Ajuntament, ha previst per a aquest any amb l'objectiu de motivar les empreses del territori a cercar noves oportunitats als mercats exteriors. En aquesta ocasió, la sessió estarà dedicada a la iniciació a l'exportació i als instruments que la Cambra de Comerç posa a l'abast dels interessats per facilitar aquesta tasca.
La jornada es tancarà amb informació sobre el cicle formatiu de grau superior en comerç internacional iniciat l'any passat a l'IES Carles Vallbona de Granollers.
Vint-i-dues empreses del Vallès Oriental s'han inscrit ja per seguir aquesta sessió.

A l'actualitat, el mercat exterior pot esdevenir una bona oportunitat per a les empreses catalanes, que constaten la reducció de la demanda interior. La realitat és, però, que, sovint, el desconeixement d'eines i processos impedeix iniciar l'activitat internacional. Per aquesta raó, Granollers Mercat aposta per la difusió d'aquests instruments, a disposició tant de les empreses que l'han iniciada com de les que encara no han fet.
En aquesta primera sessió informativa, Granollers Mercat, la Cambra de Comerç de Barcelona i el col·lectiu de voluntariat per a l'assessorament empresarial SECOT (Seniors Españoles para la Cooperación Técnica) organitzen una sessió d'iniciació al negoci internacional. S'hi facilitarà informació útil i pràctica perquè qualsevol persona amb activitat empresarial pugui iniciar activitat exterior (presentació de programes, sol·licitud d'ajuts, bases de dades, recursos humans...).

La programació de Granollers Mercat en aquest àmbit continuarà en un acte programat per al 24 de març, també al CTUG, a partir de les 18.30 h. ACC10, l'Agència Catalana de la Competitivitat de la Generalitat de Catalunya, presentarà a Granollers els seus Serveis a la internacionalització i innovació a l'empresa per a l'any 2010.