Granollers, amb "L'Hora del Planeta"

Adhesió a la convocatòria mundial de WWF/Adena contra el canvi climàtic i l'estalvi energètic

27 de Març 2009

 Demà dissabte, 28 de març, de 20.30 a 21.30 hores, l'Ajuntament de Granollers apagarà alguns llums de la plaça de la Porxada. En concret, els llums de les dues columnes d'enllumenat (amb quatre projectors cada una) i de la columna romàntica (tipus canelobre) que hi ha davant de la façana de l'Ajuntament.  Així, la façana d'aquest edifici municipal quedarà a les fosques i la plaça, parcialment il·luminada amb els punts de llum de les façanes dels edificis i els focus de sota la Porxada.
D'aquesta manera, l'Ajuntament farà visible l'adhesió a la convocatòria mundial "L'Hora del Planeta", com altres institucions catalanes. Una acció, promoguda per WWF/Adena, que ha de servir per reflexionar sobre els nostres hàbits de consum energètic i que l'any passat van seguir més de 50 milions de persones. Aleshores,  es van apagar llums de 400 ciutats, entre elles Granollers, a un total de 35 països.
Amb aquesta hora sense llum, en determinats indrets i edificis públics, es vol mostrar la necessitat de lluitar contra el canvi climàtic i d'estalviar energia.

Granollers reiterarà demà, doncs, amb aquesta implicació institucional, el seu compromís contra el canvi climàtic. Un compromís europeu ferm des que la ciutat va subscriure el Pacte d'alcaldes i alcaldesses que més de 300 representants municipals de la Unió Europea van formalitzar a Brussel·les. Un pacte a favor de l'estalvi energètic i el foment de les energies renovables.
Recordem que Granollers es troba, a més, a la recta final de l'elaboració del Pla d'Acció per l'Energia Sostenible (PAES), un cop finalitzat l'inventari d'emissions de CO2 i de consums energètics del municipi. Es preveu que aquest procés acabi el mes de juliol per poder executar accions concretes d'aquest pla, amb la implicació de la ciutadania. Posteriorment, se'n farà un seguiment regular, per avaluar-ne resultats, com a instrument de treball per aconseguir els objectius del Pacte d'alcaldes i alcaldesses contra el canvi climàtic, amb la participació de la Diputació de Barcelona i el suport de la Comissió Europea.
L'objectiu final d'aquest compromís europeu és reduir d'un 20% les emissions de gasos amb efecte hivernacle, mitjançant una millora del 20% en l'eficiència energètica i un increment el 20% en l'ús d'energies renovables l'any 2020.