La Fira del Llibre s'amplia i creix cap a la plaça de l'Església

Les noves parades se sumen a les tradicionals, situades a sota la Porxada

20 d'Abril 2009
+

La setmana que ve, els dies 22 i 23 d'abril, les parades de llibres i roses ompliran la Porxada i enguany, com a novetat, també la plaça de l'Església. La Fira del Llibre començarà dimecres a les 12 del migdia, en un espai ampliat, que comprendrà, a més de les habituals parades instal·lades a la Porxada, unes quantes més que se situaran a la plaça de l'Església. La coincidència amb el mercat setmanal obligarà a ressituar algunes de les parades.

Com ja és tradicional, diversos autors granollerins i la comarca participaran a la trobada que es farà a la Porxada dimecres que ve, dia 22, entre 4 i 7 de la tarda. Entre altres, hi haurà Anna Ballbona, Enric Boluda, Josep Francesc Delgado, Jordi Julià, Lluís Oliván, Ivette Nadal, Eulàlia Canal i Pau Gener. Els també escriptors locals Esteve Plantada i Albert Benzekry, i l'actriu Txu Morillas dinamitzaran l'activitat, faran entrevistes i llegiran fragments d'algunes de les novetats editorials locals. La lectura del pregó de Sant Jordi, per part de la granollerina d'origen marroquí Najat El Hachmi, premi Ramon Llull 2008, a les 7 de la tarda, posarà el punt final a la trobada i inaugurarà oficialment la festa de Sant Jordi.

Els dies 22 i 23, el GRA organitza diverses activitats per celebrar la diada (lectures, bookcrossing, tallers...) a partir de les 6 de la tarda. I la Xarxa de Centres Cívics també fa diverses propostes sota el títol Festa de les lletres.

D'altra banda, el mateix dia de Sant Jordi, hi haurà la XI Lectura popular de poemes d'arreu del món, a partir de les 5 de la tarda a la placeta de la Sala Tarafa, organitzada pel Grup No Fer Res de l'Ateneu de Granollers, i la ballada de sardanes amb la Cobla Ciutat de Girona, a dos quarts de 7 a la Porxada, organitzada per l'Agrupació Sardanista.

En l'apartat d'exposicions, fins al 28 d'abril la Biblioteca Roca Umbert mostra el treball del dibuixant de còmic gallec Miguelanxo Prado, una producció del Consorci de Biblioteques i la Biblioteca Ignasi Iglesias -Can Fabra de Barcelona, amb la col·laboració de Norma Editorial. L'exposició es complementa amb projeccions del film De profundis,del mateix autor.