La fibra òptica ha arribat a Palou

A partir d'aquesta setmana, els veïns d'aquest nucli de Granollers disposaran dels serveis de la nova xarxa de línia ADSL que hi ha instal·lat Telefònica

15 de Octubre 2008
+

 Serveis d'alta i molt alta qualitat, actuals i futurs, per mitjà d'Internet. Aquest és l'ampli ventall de possibilitats comunicatives accessible, a partir d'ara, per a totes les persones que viuen al poble de Palou. Això és possible per mitjà de la nova xarxa de línia ADSL instal·lada en aquest nucli del terme municipal de Granollers, situat a l'entorn de l'accés sud de la ciutat.
Amb l'entrada en servei del nou equip de banda ampla (MuxFIN), Telefònica ha donat resposta a una de les principals necessitats de Palou. A partir d'aquesta setmana, ja serà operatiu i, per tant, els nous abonats podran accedir a Internet a alta velocitat. Fins ara, la falta d'un equip de banda ampla a prop dels seus habitatges feia impossible disposar amb normalitat d'aquesta connexió, que es feia de manera lenta i amb moltes dificultats.
El servei dels usuaris que s'hi havien donat d'alta abans de l'entrada en funcionament del nou equip s'anirà millorant de manera progressiva.

Aquest matí, representants municipals, de l'empresa Telefònica i de les associacions de veïns i de propietaris de Palou han visitat el nou equip de banda ampla, dins un gran armari ubicat entre els números 307 i 311 de la carretera del Masnou.

Recordem que Granollers destaca com a municipi català amb bona acceptació ciutadana de les noves tecnologies. Entre les dades més significatives, xifres sobre connexió a la xarxa d'Internet: el 43% de les persones que en disposen a Granollers tenen accés Wi-fi. Predomina l'ADSL, com a tipus de connexió a Internet, i la disposició de cable (16%) és una de les més elevades en comparació amb altres municipis.
Són algunes de les dades de l'estudi sobre la situació de les noves tecnologies a Granollers, una de les primeres actuacions per a l’actualització del Pla director de la societat del coneixement de Granollers, la Roca del Vallès, Canovelles i les Franqueses del Vallès.