Es constitueix el Consell Assessor de Can Jonch

Tindrà com a principal funció assessorar l'Ajuntament en el tema de Cultura de la Pau

10 de Novembre 2008
+

El passat divendres es va constituir el Consell Assessor de Can Jonch. Centre de Cultura per la Pau, i tot seguit van realitzar la primera reunió de treball.

El Ple del passat 28 d'octubre va decidir aprovar inicialment la creació del Consell assessor de Can Jonch. Centre de Cultura per la Pau, i el seu reglament de funcionament. També es va aprovar el nomenament dels i de les vocals del Consell assessor de Can Jonch. Centre de Cultura per la Pau,tots ells experts en cadascun dels àmbits que treballa el nou equipament. Són els següents:

- Jordi Armadans i Gil, director de la Fundació per la Pau, anteriorment havia estat responsable de campanyes Desarmament d’Intermón (1995-1996), membre del Consell Català de Foment de la Pau i membre del Consell Rector de la International Peace Bureau.
- Anna Bastida Navarro. Professora del Departament de didàctica de les Ciències Socials de la UB. Autora de diversos estudis sobre educació per la pau a les escoles. Membre de la junta de govern de l’Institut Català Internacional de la Pau (ICIP)
- José Luís Beúnza Vázquez,1r objector de consciència antimilitarista de Catalunya. Memorial Joan XXIII per la pau 1971.
- Tica Font Gregori, vicepresidenta de Justícia i Pau, presidenta de la FCONGP. Membre de la junta de govern de l’Institut Català Internacional de la Pau (ICIP)
- Joan Garriga i Andreu. Doctor en història, amb una àmplia trajectòria en la investigació i divulgació de la història de la ciutat i de la comarca. Destaquen els seus treballs de recerca sobre la guerra civil i el franquisme a la comarca, que han donat lloc a nombroses publicacions.
- Manuel Manonelles i Tarragó, Director de la Fundación Cultura de Paz, membre d’Ubuntu, Foro mundial de redes de la sociedad civil.
- Àlex Masllorens i Escubós. Periodista i escriptor. Actualment, és Assessor de Relacions Externes del Departament de Justícia de la Generalitat. Vinculat al món associatiu i ONG. Exdirector de l’Agència Catalana de Cooperació
- Arcadi Oliveres i Boadella. President de Justícia i Pau, de la Universitat Internacional de la Pau i del Consell de Foment de la Pau de Catalunya. Membre de la junta de govern de l’Institut Català Internacional de la Pau (ICIP)
- Carme Panchón i Iglesias. Professora titular de la Facultat de Pedagogia de la Universitat de Barcelona. Doctora en Filosofia i Ciències de l'Educació per la Universitat de Barcelona. Educadora Social. Mediadora Familiar. És sotsdirectora del Institut d'Infància i Món Urbà (CIIMU)
- Montserrat Ponsa  i Tarrés. Periodista i escriptora. Defensora dels Drets Humans
- Josep Redorta Lorente, advocat i  Doctor en Psicologia Social. És mediador reconegut  pel Centre de Mediació Familiar de la Generalitat de Catalunya i àrbitre del Tribunal Laboral de Catalunya. Conferenciant i autor de diverses publicacions.

Com a representant de la família Jonch-Sampere:
- Miquel Jonch Sampere

Recordem que Can Jonch. Centre de Cultura per la Pau acollirà projectes relacionats amb la convivència, la resolució de conflictes, la recuperació de la memòria històrica i la reflexió vers la cultura de la pau. El consell assessor que es proposa és un òrgan de participació, compost per un grup de persones de reconeguda experiència i coneixement en els àmbits de la cultura de pau, la memòria històrica i la resolució de conflictes, que orientarà i assessorarà en les línies de treball de Can Jonch.