Dissabte, decoració de "L'arbre dels desitjos del Congost"

Culmina la nova acció dinamitzadora del Pla de Barris

12 de Desembre 2008

Aquest dissabte, 13 de desembre, a les 17.30 h i a la plaça de la Llibertat, alguns representants municipals saludaran els participants en la decoració de "L'arbre dels desitjos del Congost" (que es guarnirà entre les 10 i les 14 hores).
L'alcalde de Granollers, Josep Mayoral, i els regidors de Barris, Juan Manuel Segovia, i de Programació, Albert Camps, coordinador del Pla de Barris, aprofitaran aquesta visita per passejar per la Fira de Santa Llúcia del barri Congost (instal·lada de 10 a 18 hores, a la mateixa plaça) i per assistir a la cloenda de l'activitat.
El programa del dia es completarà amb jocs infantils (de 10 a 17 hores, al pavelló), i migas i xocolatada (a les 13.30 i a les 18 hores, respectivament, a la plaça). Just a continuació de la xocolatada, es projectaran dos audiovisuals. Un, amb imatges dels tallers de decoració per a l'arbre i l'altre, com a resultat de l'activitat de fotografia participativa "Fotomatón. Retrats a la fresca", realitzat aquest estiu amb l'Associació de Fotoperiodistes RUIDO.

Quatre-cents participants
Des del 14 de novembre, els grups d'alfabetització de Serveis Socials i Gent Gran, l'Associació de Veïns del barri Congost, el CEIP Fàtima i el taller de mares de l'escola, el col·lectiu de gent gran i els joves dels tallers de teatre del barri han participat en tallers de manualitats amb material reciclat per preparar la decoració d'aquest original arbre de Congost. En aquests tallers, hi han participat 40 persones, utilitzant material reciclat que havien recollit prèviament.
En total, però, s'hi han implicat 400 persones, que han escrit els seus desitjos en les 400 targetes decoratives (una cada persona) que es penjaran a l'arbre.
Recordem que es tracta d'una nova acció dinamitzadora del Pla de Barris i els serveis municipals de Serveis Socials i Gent Gran per implicar i apropar els diversos col·lectius que conviuen a Congost. L'objectiu ha estat promoure les relacions entre generacions i cultures diferents. En aquest cas, per mitjà d'una iniciativa per fomentar la preservació del medi ambient, dins les programacions de Desenvolupament Cultural Comunitari i Bon Veïnatge.
El Pla de Barris, amb finançament de la Generalitat de Catalunya, és un conjunt de 49 programes i actuacions que afavoreix el contacte entre l’Administració i la ciutadania, a més de l'actuació coordinada entre dos barris veïns, el de Congost, de Granollers, i la Barriada Nova de Canovelles.