Conferència d'Alcaldes per la Pau a Granollers

La voluntat és constituir una xarxa per coordinar les iniciatives dels municipis en l'àmbit de la construcció de pau.

29 de Octubre 2009

Granollers acull la Conferència d'Alcaldes per la Pau, una trobada organitzada per l'Ajuntament de Granollers, la Federació de Municipis de Catalunya, la Federación Española de Municipios y Provincias, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i l'Associació Catalana de Municipis i Comarques. Es tracta d'una nova oportunitat per reflexionar sobre la construcció de la pau i avançar en la seva articulació des del món municipalista. Granollers lidera la trobada en tant que és membre de l'executiva Mundial de Mayors for Peace. Es preveu l'assistència de Josep Mayoral, alcalde de Granollers i vice-presidente de Alcaldes por la Paz; Antoni Fogué, president de la Diputació de Barcelona; Manuel Bustos, alcalde de Sabadell i president de la Federació de Municipis de Catalunya; Jesús Dionisio, alcalde de Aranjuez, membre de la Comisión de Patrimonio Histórico y Cultural de la Federación Española de Municipios y Provincias; Salvador Esteve, alcalde de Martorell i presidente de l’Associació Catalana de Municipis i Comarques; i Xavier Badia, director de la Oficina de Pau i Drets Humans  de la Generalitat de Catalunya.

La Xarxa d'Alcaldes per la Pau agrupa més de 3.000 ciutats de 134 països i regions del món. És un projecte que engloba a municipis de característiques diverses que comparteixen l'objectiu de treballar activament i conjuntament per la pau i el desarmament.

La Conferència d'Alcaldes per la Pau es farà al Teatre Auditori de Granollers (c. Torras i Bages, 50) dimarts 3 de novembre, de 9.30 a 18 h es reuniran alcaldes de diversos municipis implicats en la construcció de la pau. Així, es pretén constituir un grup de treball perquè impulsi i coordini iniciatives. La construcció de la pau és una tasca compartida entre institucions i ciutadania, per aquest motiu la Conferència està plantejada des de l'àmbit dels municipis amb la col·laboració de les institucions i les organitzacions de la societat civil. En aquest sentit, en el decurs de la trobada es farà una proposta de Declaració de la Conferència d'Alcaldes per la Pau que es consensuarà amb totes les institucions implicades.