La Conferència d'Alcaldes per la Pau aprova una Declaració per treballar conjuntament en l'àmbit de la pau

Autor: Toni Torrillas

04 de Novembre 2009
+

Aquest dimarts 3 de novembre s'han reunit a Granollers representants de cinquanta ajuntaments que han participat a la Conferència d'Alcaldes per la Pau, una trobada organitzada per l'Ajuntament de Granollers, la Federació de Municipis de Catalunya, la Federación Española de Municipios y Provincias, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i l'Associació Catalana de Municipis i Comarques.

La Conferència ha servit per reflexionar sobre la construcció de la pau i avançar en la seva articulació des del món municipalista. Granollers ha liderat la trobada en tant que és membre de l'executiva Mundial de Mayors for Peace.Josep Mayoral, alcalde de Granollers i vice-presidente de Mayors for peace, ha defensat que les ciutats han de tenir una estratègia al voltant de la pau i han de treballar-la des de l'àmbit local al global. Mayoral ha afegit que la pau es construeix des de la proximitat a través de l'educació, el diàleg i la participació.

La cinquantena de municipis presents a la Conferència i les institucions representades (Diputació de Barcelona, Generalitat de Catalunya, Parlament de Catalunya, Congreso de los Diputados, Associació Catalana de Municipis i Comarques, Federació de Municipis de Catalunya, Federación Española de Municipios y Provincias, Mayors For Peace) han aprovat una Declaració que insta a constituir una secció d'Alcaldes per la Pau dins de la Federación Española de Municipios y Provincias; contribuir a un millor coneixement de la "Red de Alcaldes por la Paz en España" i impulsar l'adhesió de nous membres, entre d'altres acords. D'altra banda la Conferència d'Alcaldes per la Pau celebrada a Granollers ha decidit crear un grup impulsor que treballarà, en xarxa, amb accions per a la pau.

La construcció de la pau és una tasca compartida entre institucions i ciutadania, per aquest motiu la Conferència està plantejada des de l'àmbit dels municipis amb la col·laboració de les institucions i les organitzacions de la societat civil.

La Xarxa d'Alcaldes per la Pau agrupa més de 3.000 ciutats de 134 països i regions del món. És un projecte que engloba a municipis de característiques diverses que comparteixen l'objectiu de treballar activament i conjuntament per la pau i el desarmament.

Adjuntem la Declaració aprovada per la Conferència d'Alcaldes per la Pau, una fotografia de la trobada i una relació dels assistents.