Comença l'activitat del Taller d'ocupació Esteve Sala i Cortès

És el setè projecte local amb finançament català i europeu per a la inserció social i laboral de desocupats amb especials dificultats

16 d'Abril 2009

Trenta-dues persones, majors de 25 anys i en situació d'atur, treballen, des d'aquesta setmana -de 8 a 15 hores i de dilluns a divendres-, en la recuperació, el manteniment i la millora d'infraestructures municipals i parcs de Granollers, així com en activitats d'atenció social. Aquestes persones són el col·lectiu d'alumnes i treballadors/dores del Taller d'ocupació Esteve Sala i Cortès, que tindrà activitat durant un any, fins al 14 d'abril de 2010.
Els participants són persones desocupades amb especials dificultats d'inserció social i laboral que rebran formació en 4 mòduls: instal·lador/dora de panells de cartró/guix, treballs verticals, jardineria i auxiliar d’ajuda a domicili.En concret, entre altres actuacions, faran treballs de conservació i petites remodelacions de jardineria als parcs de Congost, Ponent i Torras Villà. També, accions per a la conservació dels elements de jardineria i espais verds dels polígons industrials Font del Ràdium i Coll de la Manya i de noves zones verdes de la ciutat. A més, treballaran en alguna reforma de l'antiga fàbrica tèxtil Roca Umbert i, en col·laboració amb Serveis Socials i Salut Pública, en el servei d'ajut a domicili per a persones amb especials necessitats.
L'objectiu és aconseguir la qualificació professional del col·lectiu, per a la seva inserció laboral.

Aquest és el setè taller d'ocupació que promou l'Ajuntament de Granollers, amb finançament del Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya i del Fons Social Europeu. Una iniciativa que s'afegeix a d'altres projectes municipals per facilitar ocupació. En concret, en els darrers mesos, l'Ajuntament ha contractat 77 persones per portar a terme projectes de Formació/Treball i Promoció de l’ocupació, com ara, escoles taller, plans d’ocupació i treball als barris.

L'actual Taller d'ocupació de la ciutat porta el nom d'Esteve Sala i Cortès (1927-2004), en reconeixement a la tasca educativa d'aquest granollerí, que va destacar també per la seva implicació en l’àmbit cultural i com a especialista en seguretat i higiene en el treball.
L'any 2001, Esteve Sala va rebre la Medalla Francesc Macià del mèrit al treball, un reconeixement que la Generalitat de Catalunya li va concedir a partir d'una proposta ciutadana, a la qual s'havia adherit el Ple de l'Ajuntament de Granollers.
A més de l'Escola Municipal de Treball, com a educador i director; Esteve Sala i Cortès va treballar al sector químic, com a enginyer, i a la Mútua del Carme, com a especialista en seguretat i higiene. Aquest granollerí també va ser fundador de les Colònies parroquials, monitor de joves d'Acció Catòlica, promotor del Cine/fòrum i cofundador de l'Associació Cultural de Granollers.