Comença la darrera fase d'elaboració del Pla Estratègic de Granollers

Una enquesta ciutadana, darrera acció participativa per aportar opinions al Pla Estratègic.

24 de Febrer 2010

 El Consell Directiu del Pla Estratègic de Granollers ha donat llum verda a la darrera fase d'elaboració del Pla Estratègic de Granollers, abans de la seva aprovació prevista el mes de maig. En aquesta darrera etapa es vol ampliar el procés de participació ciutadana iniciat l'any 2008 i aconseguir el màxim consens en l'elaboració del document final que partirà dels resultats de la Segona Conferència Estratègica celebrada el 14 de novembre de 2009. En aquesta jornada es van recollir més de 200 qüestionaris de priorització dels projectes presentats. Dels resultats d’aquesta jornada el director del Pla destaca “la bona valoració global que van obtenir les propostes presentades, tant en el debat obert com en els qüestionaris”, una cosa que va atribuir a “la manera com s’ha elaborat el document, participativament i de forma consensuada”.

Entre les iniciatives previstes hi ha dues enquestes ciutadanes es portaran a terme de manera més o menys simultània, però amb característiques diferents i complementàries. Una de les enquestes és la que es trobarà en el butlletí municipal Granollers informa,  als forns de pa, als edificis municipals i també al web del Pla Estratègic. L’objectiu d’aquesta enquesta és ampliar la participació en el procés d’elaboració del Pla Estratègic, recollint noves opinions i noves sensibilitats que es podran incorporar en el document final. Paral·lelament, es portarà a terme una enquesta amb l’objectiu de copsar l’opinió sobre el Pla Estratègic que té el conjunt de la ciutadania. Aquesta serà una enquesta presencial a una mostra de 400 persones de Granollers, que es portarà a terme als domicilis dels entrevistats i que permetrà conèixerl'opinió de “la majoria silenciosa dels granollerins”, és a dir aquells que no acostumen a manifestar la seva opinió sobre els projectes de ciutat.

El document final del Pla Estratègic s'anirà perfilant amb noves reunions de treball amb les diferents entitats i col·lectius de la ciutat, les comissions de treball sectorials, el consell d'exalcaldes i ex-portaveus municipals, els ajuntaments de Canovelles, les Franqueses i la Roca del Vallès i representants d'altres municipis veïns.
El mes de maig, abans de la seva aprovació, està prevista la presentació del Pla Estratègic de Granollers en una jornada de la Xarxa de Processos Estratègics Locals, que reunirà a la nostra ciutat els directors i tècnics en planificació estratègica de tota la província de Barcelona.