Comença la 3a Setmana dels Drets Humans a Can Jonch

Xerrades, cine fòrum i una exposició, en una programació organitzada amb Amnistia Internacional, Birmània per la Pau, Associació Cultural i La Gralla

12 de Novembre 2008

Aquest dijous 13 de novembre, a les 20 h i a Can Jonch Centre de Cultura per la Pau (c. del Rec, 19), Nancy Fiallo, advocada colombiana, intervindrà a la inauguració de l'exposició Defensors dels drets humans: el testimoni obstinat, que es podrà visitar fins al 30 de novembre (de dilluns a divendres, de 17 a 21 hores).
Amnistia Internacional i l'Ajuntament de Granollers han organitzat aquesta exposició, basada en la investigació de la fotògrafa Sofía Moro. La mostra posa cara i nom a una lluita permanent i aclareix la realitat de les persones que defensen els drets humans a bona part del món.
La commemoració del 60è aniversari de l'aprovació de la Declaració Universal dels Drets Humans i del 30è aniversari de la presència d'Amnistia Internacional a l'Estat espanyol emmarquen aquesta exposició.

La 3a Setmana dels Drets Humans continuarà amb aquestes activitats:

Dijous 13 de novembre, 19.30 h, i dissabte 15 de novembre, 19 h. Sala d'actes de la Biblioteca Roca Umbert (c. de Prat de la Riba, 77)
Cine fòrum: "Madres", d'Eduardo Walger. Organitzen: Associació Cultural i Amnistia Internacional.
Des que, l'any 1977, van iniciar la seva resistència ferma i pacífica contra la dictadura i el terrorisme d'estat a l'Argentina, les "madres de la Plaza de Mayo" s'han convertit en un símbol de la lluita per la recerca de la veritat i la construcció d'una memòria històrica sense silencis ni absències.
"Madres", estrenat l'any 2007, mostra aquesta lluita per mitjà dels testimonis, entre d'altres, de les quatre fundadores del moviment que encara són vives, al mateix temps que s'endinsa en una recerca formal de nous mecanismes expressius sense abandonar el llenguatge documental.

Dimarts 18 de novembre, 19.30 h. Llibreria La Gralla (pl. dels Cabrits)
Presentació de l'Informe anual d'Amnistia Internacional, a càrrec de Pep Parés, president d'Amnistia Internacional Catalunya. Organitzen: La Gralla i Amnistia Internacional.
Com cada any, Amnistia Internacional elabora una radiografia mundial de la situació dels drets humans. Pep Parés ens acostarà l'edició d'enguany, que coincideix amb la commemoració del 30è aniversari de la presència de l'organització a l'estat espanyol. Així, assumptes com el nou escenari derivat de la globalització i la lluita contra el terrorisme, la doble moral dels països rics o els reptes que planteja el nou context econòmic internacional formaran part del debat.

Dimecres 19 de novembre, 19.30 h. Can Jonch Centre de Cultura per la Pau (c. del Rec, 19)
Xerrada: "Recuerda los monjes, recuerda los prisioneros políticos", a càrrec de Concha Pinós, impulsora de Birmània per la Pau. Organitzen: Birmània per la Pau i Amnistia Internacional.
País condemnat a la darrera fila de l'interès mediàtic, Birmània-Myanmar va atraure fugaçment les mirades internacionals amb els tràgics efectes generats pel cicló Nargis i l'autisme de les autoritats del país, que van dificultar l'arribada d'ajuda humanitària internacional.
Concha Pinós ha passat bona part dels últims anys de la seva vida treballant clandestinament en aquell país. Per això, la seva visita a Granollers és una oportunitat ineludible per conèixer de primera mà com evoluciona un país tan opac i com es desenvolupa una lluita pacífica sobre un terreny tan hostil.