El Centre de Medicina de l'Esport de Granollers compleix 25 anys

A l'acte d'aniversari hi assistirà el doctor Carles Vallbona

17 de Desembre 2008

Avui dimecres, dia 17, a les 7 de la tarda, el Museu de Granollers acollirà l'acte de commemoració del 25 aniversari del Centre de Medicina de l'Esport de Granollers,  amb l'assistència, entre altres persones, de Manel Balcells, metge precursor del centre, i del doctor  Carles Vallbona, expert en medicina preventiva i comunitària.

Al llarg d'aquests 25 anys, el Centre ha fet més de 25.000 actes mèdics. El
Centre de Medicina de l'Esport, pioner a Catalunya, va néixer amb l'objectiu de garantir un bon estat de salut a totes les persones que fan algun tipus d' esport. Entre els serveis que ofereix hi ha les revisions mèdiques, la consulta mèdica esportiva i els tests específics. S'adreça a tota la població,  la que practica esport d'alt nivell competitiu i també la que ho fa per lleure.  Actualment, el Centre, situat al Palau d'Esports (av. Francesc Macià s/n) el dirigeix Maite Doñate i l'atenen tres metges especialistes en medicina de l'esport i una infermera.

Tota persona, de Granollers, comarca i també de fora, pot dirigir-se al Centre per conèixer el seu estat de salut amb relació a les exigències que suposa la pràctica esportiva, ja sigui un practicant habitual -un esportista que necessiti confirmar la seva aptitud esportiva d'acord amb la demanda de la seva federació-  o un primerenc -algú que vulgui iniciar-se en la pràctica de qualsevol activitat física.  L'equipament treballa amb clubs esportius, escoles, entitats i esportistes individuals. Ofereix revisions bàsiques de salut esportiva i control d'alt rendiment; atén lesions i malalties,  i fa assessorament dietètic i de rendiment esportiu. En l'apartat de testos específics, es fan prescripcions d'exercici com a teràpia, estudi de patiment respiratori d'esforç i de biomecànica aplicada a la bicicleta. 

Durant l'acte, el Dr. Vallbona lliurarà 15 podòmetres a persones que s'han inscrit al programa esportiu per a la gent gran Pas a pas.  Carles Vallbona ha estat un gran difusor dels beneficis del caminar com a pràctica física assequible  a totes les edats.