Cap de setmana poètic a Roca Umbert Fàbrica de les Arts

Dijous que ve, actuació de Slàinte i primer film del cicle de cinema africà, a l'Obert x Vacances

30 de Juny 2009

Slàinte, grup dedicat al folk irlandès i escocès, tocarà dijous que ve, 2 de juliol, a les vuit del vespre, en el marc de la programació d'estiu de Roca Umbert, Obert x Vacances.  Els seus integrants, Pello García, (uilleann pipes i low whistles), Quim Lamarca (violí, veu i bodhrán),Manolo Méndez (banjo tenor, mandolina, guitarra acústica i veu) i Jordi de Diego (bouzouki irlandès i guitarra acústica)  oferiran les danses més frenètiques i les cançons més entranyables. Slàinte, que pren el seu nom del famós brindis gaèlic que significa salut tant en irlandès com en escocès, és un dels grups més veterans de música celta a Catalunya. La formació neix el 1993 i  ha tocat aquí, la resta de l'Estat i França. El seu repertori ha anat evolucionant, sense perdre l'encant del so acústic i atlàntic que el caracteritza. Els seus arranjaments iel so dels seus instruments autòctons donen al grup  caràcter d'autenticitat. 

El mateix dijous, a les 10 del vespre, es projectarà la primera de les quatre pel·lícules que conformen el cicle de cinema d'autor africà organitzat per l'Associació Cultural Amics de l'Àfrica en col·laboració amb l'Alliance Française. Seran quatre films que volen, sobretot, fer passar una bona estona i donar un punt de vista contemporani des del mateix continent africà. Abouma és el primer títol, una producció de 2002 del Txad-França i Holanda que es podrà veure en versió original subtitulada.

L'endemà divendres, dia 3, s'enceta el cap de setmana poètic de la programació. A les 10 del vespre, i sota el títol Paraules a la fàbrica, Santi Montagud, Esteve Plantada,Anna Ballbona, Albert Benzekry, Albert Forns, Francesc Circuns i Mireia Molins llegiran els seus propis poemes i una selecció  d'altres autors. Tots aquests poetes són de la nostra ciutat i la comarca, i estan vinculats a grups com Poetes de Granollers i el Col·lectiu Granolleig de l'Associació Cultural, entitat organitzadora del recital.

Dissabte, també a les 10, la cantautora granollerina Ivette Nadal presentarà el seu primer recull de poemes, publicat sota el títol Camí privat. El llibre inclou un CD i l'han editat conjuntament la mateixa autora i Roca Umbert Fàbrica de les Arts. Els poetes Anna Aguilar-Amat, Laura López, Joan Vinuesa, David Ymbernon, Santi Montagud, Misael Alerm, Mar Tomàs, Lambert Botey i Esteve Plantada participaran al recital, llegint poemes d'Ivette Nadal.  La cantautora també interpretarà  cançons del seu disc, Guerres dolcíssimes, acompanyada del guitarrista Francesc Bertran.