Can Jonch acull la presentació del llibre "Contrabandistes de la llibertat", d'Assumpta Montellà

Serà dijous que ve, dia 3 de desembre, a dos quarts de 8 del vespre

30 de Novembre 2009

Can Jonch. Centre de Cultura per la Pau acollirà dijous que ve, dia 3 de desembre, a dos quarts de vuit del vespre, la presentació del llibre Contrabandistes de la llibertat, de la historiadora de Cardedeu Assumpta Montellà, autora de La maternitat d’Elna i El setè camió.

"El llibre parla de l'època en què travessar els Pirineus es va convertir, per a molts, en sinònim de llibertat. Durant la Guerra Civil (1936-1939) eren espanyols els que fugien, mentre que durant la Segona Guerra Mundial (1939-1945) van ser famílies jueves i refugiats dels països ocupats pels alemanys, com França, Polònia, Bèlgica o Holanda, els que van travessar les muntanyes en unes condicions duríssimes de fred, gana i cansament per entrar a Espanya fugint de la persecució nazi. Els passadors eren catalans exiliats de la Guerra Civil o bé nadius dels Pirineus que malvivien en terres de frontera i que van fer possible la llibertat de molts: es van convertir en contrabandistes de la llibertat. "

D'altra banda, dijous 10 de desembre, a les 7 de la tarda,  es presentarà a Can Jonch el llibre Alerta 2009: Informe sobre conflictes, drets humans i construcció de pau, a càrrec de J. M. Royo, investigador de l'Escola de Cultura de Pau de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Amdues presentacions s'inclouen al programa Tardor per la pau.