Els camps de futbol de Can Gili i de Ponent, amb gespa artificial

Autor: Pere Cornellas

29 de Setembre 2009
+

Un dels aspectes més visibles de la darrera adequació dels camps de futbol municipals de Can Gili i de Ponent és la instal·lació de gespa artificial. Però, a més, s’hi han renovat altres elements per millorar les condicions d'aquestes instal·lacions esportives de Granollers.
En ambdós casos, s’ha actuat en una superfície de 5.000 m2. A més de substituir el sauló de cada terreny de joc per herba simulada, s'ha millorat el sistema de drenatge i de rec i s'han instal·lat noves porteries i tanques metàl·liques.
En el cas del camp de futbol de Ponent, la unió temporal d'empreses (UTE) ROYALVERD SERV, SL i PIEDRA NATURAL LEIRO, SA, ha realitzat aquestes millores, amb un pressupost de més de 360.000 euros. Les obres del camp de futbol de Can Gili les ha fetes la UTE LIMONTA SPORT IBÉRICA, SL i CISTERÓ, SA, en aquest cas, amb un pressupost de prop de 350.000 euros.
La Diputació de Barcelona ha subvencionat les millores de cada un d'aquests camps de futbol amb 175.000 euros.

Futbol a 7 i escola del Barça
Aprofitant la millora dels terrenys de joc de Ponent i de Can Gili, l’Ajuntament ampliarà el nombre d’instal·lacions municipals que acolliran la lliga de futbol a 7. I és que tots dos camps s’afegiran als de 1r de Maig i del carrer de Girona com a espais d’aquesta competició.
En el cas del camp municipal de Can Gili, a més, cal tenir en compte que, des de l’any passat, hi juga un altre club, a més dels equips del barri. Així, als ja tradicionals partits dels conjunts de base, de veterans i de fèmines del Club de Futbol Finsobe, s’hi afegeixen els enfrontaments del Club Deportivo Santa Cruz.
A tot plegat, a partir del proper mes d’octubre, s’hi ha de sumar una altra novetat destacada al camp de futbol de Can Gili. El Futbol Cub Barcelona ha previst en aquest terreny de joc un curs de formació de tècnica esportiva per a nens i nenes d’entre 6 i 14 anys d’edat. Per tant, en les categories de prebenjamins, benjamins, alevins i infantils. D’aquesta manera, el Barça comença la implantació d’una escola de tecnificació a Granollers, amb activitat cada divendres, de 17.30 a 19 hores.
En el cas del camp de futbol de Ponent, cal recordar que hi juguen els equips de futbol base, alevins, fèmines, amateurs i veterans del Club de Futbol Ponent.