El camp de futbol de Can Gili estrena gespa artificial

Autor: Toni Torrillas

26 de Octubre 2009
+

Ja s'ha fet oficial l'estrena de la gespa artificial del Camp Municipal de Futbol de Can Gili, amb la presència de representants municipals, veïnals i de les entitats esportives que utilitzen aquestes instal·lacions.
Com el de Ponent, el camp de futbol de Can Gili ha millorat, des de fa unes setmanes, les condicions per a la pràctica esportiva. D'una banda, amb la substitució del sauló del terreny de joc (5.000 m2) per gespa artificial i, de l'altra, amb l'adequació del sistema de drenatge i de rec i la instal·lació de noves porteries i tanques metàl·liques.
La unió temporal d'empreses (UTE) LIMONTA SPORT IBÉRICA, SL i CISTERÓ, SA, ha fet aquestes millores, amb un pressupost de prop de 350.000 euros. També com en el cas del camp de futbol de Ponent, la Diputació de Barcelona n'ha aportat 175.000 i l'Ajuntament de Granollers, la resta.

A més dels equips del barri de Can Gili de Granollers, des de l’any passat, en aquest terreny de joc també hi juga un altre club. Així, als ja tradicionals partits dels conjunts de base, de veterans i de fèmines del Club de Futbol Finsobe, s’hi han afegit els enfrontaments del Club Deportivo Santa Cruz.
Cada setmana, es registren més de 590 accessos d'usuaris al camp de Can Gili, alguns dels quals hi practiquen esport més d'una vegada a la setmana. 120 d'aquest total setmanal corresponen als caps de setmana, quan el camp de futbol de Can Gili acull uns tres partits de mitjana. De la resta, la majoria (318) són accessos d'usuaris comptabilitzats els dimarts i -sobretot- els dimecres i divendres, els dies laborables amb més activitat en aquestes instal·lacions esportives (85, 117 i 116, respectivament, aquests tres dies).
De manera habitual, dilluns, dimarts i dijous, el Camp Municipal de Futbol de Can Gili és obert de 18 a 22 hores i els dimecres i divendres, de 18 a 22.30 hores).
Des de principis d'aquest mes d'octubre, a més, el Futbol Club Barcelona hi imparteix un curs de formació de tècnica esportiva per a nens i nenes d’entre 6 i 14 anys d’edat (prebenjamins, benjamins, alevins i infantils), cada divendres, de 17.30 a 19 hores. El Barça ha iniciat així la implantació d’una escola de tecnificació a Granollers.
A tot plegat, cal afegir que, aprofitant la millora dels terrenys de joc de Ponent i de Can Gili, l’Ajuntament ha inclòs tots dos equipaments entre les instal·lacions municipals que acullen la lliga estiuenca de futbol a 7; juntament amb els camps de 1r de Maig i del carrer de Girona.